Komentara: 14
Pregleda: 3446

Paketi hrane porodicama izbeglica i interno raseljenih lica u Bajmoku

16.04.2014. u 22:10h
Izvor: subotica.rs
Paketi hrane porodicama izbeglica i interno raseljenih lica u Bajmoku

Član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite, Milimir Vujadinović, poverenik za izbeglice i migracije grada Subotice Stojan Ivošević i Miodrag Varo, samostalni stručni saradnik u Crvenom krstu Subotica, danas su, u prostorijama Mesne zajednice Bajmok, uručili pakete hrane najugroženijim porodicama izbeglica i interno raseljenih lica u ovom naselju. Pakete je obezbedio Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije.

Stojan Ivošević je rekao da su paketi hrane teški oko 24 kilograma i da sadrže osnovne životne namirnice.

- U naselju Bajmok smo, u saradnji sa Gradom, Centrom za socijalni rad i Gradskom organizacijom Crvenog krsta podelili 26 paketa hrane, od 85 paketa koliko je Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije ukupno dodelio za grad Suboticu, odnosno za sve gradske i prigradske mesne zajednice u našem gradu. Posle Bajmoka, pakete hrane uručićemo najugroženijim porodicama izbeglica i interno raseljenih lica u Tavankutu, a potom u Novom Žedniku, istakao je Stojan Ivošević.

Paketi hrane porodicama izbeglica i interno raseljenih lica u Bajmoku

Milimir Vujadinović je naglasio da prednost pri deljenju paketa hrane imaju samohrani roditelji, teško obolela lica, stariji od 65 godina i ekstremno siromašne porodice, i dodao da je grad Subotica obezbedio prevoz paketa do svake mesne zajednice, odnosno do svakog korisnika.

Nakon podele paketa, Milimir Vujadinović i Stojan Ivošević razgovarali su sa izbeglicama i interno raseljenim licima, koji su im, iz izražavanje zahvalnosti što je predstavnik grada Subotice, kako su rekli, konačno našao za shodno da obrati pažnju na njih, izneli najveće probleme sa kojima se suočavaju i zatražili pomoć u rešavanju tih problema.

Izvor: subotica.rs
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 3446
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.