Komentara: 32
Pregleda: 7554

Pajtić i Čanak ocenjuju poteze SVM-a kao nekorektne

26.11.2013. u 14:27h
Izvor: Radio 021
Pokrajinski premijer Bojan Pajtić kritikovao je odluku SVM-a da uđe u koaliciju sa naprednjacima i sruši vlast demokrata u nekim mestima Vojvodine, poput Subotice.
Pajtić i Čanak ocenjuju poteze SVM-a kao nekorektne

- SVM je odlukom da uđe u politički brak sa SNS-om napravio najmanje dve greške. Prva, uspostavljena je nedosledna koalicija, a druga, smenjen je gradonačelnik koji je odlično radio - kazao je Pajtić za Blic, misleći na Modesta Dulića.

On je dodao da DS ne može sarađivati sa SNS, "strankom koja izlaz iz krize traži tako što smanjuje plate, otpušta radnike, povećava porez na hranu i koristi poluge vlasti za obračunavanje sa političkim neistomišljenicima".

I lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak je juče kritikovao Savez vojvođanskih Mađara zato što je u nekim vojvođanskim gradovima "pretrčao na drugu stranu", a zadržao "poklone" Demokratske stranke koje je dobio da to ne čini.

On je podsetio da je SVM samo milošću Bojana Pajtića i njegovom idejom da time učvrsti saradnju dobio mesto predsednika pokrajinske skupštine, uprkos činjenici da su osvojili dvaput manje glasova na izborima od LSV, a samim tim i da imaju dvaput manje poslanika. Prema njegovim rečima, Liga je prešla preko toga zbog stabilnosti situacije u Vojvodini, ali, ističe, ovo što se sada dešava nije korektno.

Čanak je Tanjugu rekao da će narednih dana razgovarati sa Pajtićem, a na pitanje da li očekuje da SVM uskoro napusti pokrajinsku vlast, kaže da će odgovor na to pitanje ostaviti za posle tog razgovora.

Inače, delegacije Pokrajinskog odbora Demokratske stranke, koju je predvodio Miroslav Vasin i Lige socijaldemokrata Vojvodine, na čelu sa Branislavom Bogaroškim, sinoć su dogovorile formiranje zajedničkih timova koji će analizirati sve zakonske predloge sa aspekta interesa Vojvodine i preporučivati način delovanja poslaničkih grupa DS i LSV u Skupštini Srbije. O toj inicijativi obavestiće i Savez vojvođanskih Mađara, uz poziv da se i SVM uključi u sve aktivnosti.

Izvor: Radio 021
Postavljeno pre 10 godina i 4 meseca
Komentara: 32
Pregleda: 7554

Povezane vesti

Povezane teme

Grad Subotica

DS Subotica

svm

Modest Dulić

bojan pajtić

nenad čanak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.