Komentara: 2
Pregleda: 4062

Otvorena umetnička manifestacija Urlikov(n)a sedmica

28.02.2015. u 18:36h
Izvor: Subotica.com
Sinoć je u Modernoj galeriji „Likovni susret“ otvorena umetnička manifestacija Urlikov(n)a sedmica. Posetioci će u okviru ove manifestacije imati prilike da se upoznaju sa mladim umetnicima, slikarima, pesnicima, muzičarima, među kojima ima i onih koji se po prvi put predstavljaju široj javnosti. Predstaviće se mladi umetnici iz Subotice, ali i iz Bajše, Panonije i Sombora.
Otvorena umetnička manifestacija Urlikov(n)a sedmica

Svojim radovima, onim najintimnijim, koji nastaju iz strasti za crtanjem  predstavili su se Jano Blanca, Ljubomir Atanacković, Jelena Šikman, Ena Gergić, Helga Alaker, Dora Sentpeteri, Saša Bijalković, Laura Guljaš Oldal, Emil Kovač, Dora Dožai, Moric Ildiko i Dražene Tkalac. Deo onoga, što je ovom prilikom predstavljeno  je nastalo u školi, tokom neinspirativnih časova, u trenucima inspiracije crtalo se i kada to ne bi smelo da se radi. 

“Večeras imamo priliku da vidimo radove mladih neafirmisanih slikara. Izložba je nastala slučajnim upoznavanjem mlade Ene Gergić koja je imala spremnu svesku sa crtežima i rekla je kako ona i njeni drugovi crtaju na časovima u školi jako lepe radove. Predložio sam joj da pogledam radove i probnu izložbu smo imali 29.11.2015.u trajanju od sat vremena. Bio je velik odziv i dobri komentari, pa smo odlučili da napravimo izložbu za malo širu javnost. Ovo nam je 7.Urlik po redu, radimo u saradnji sa Modernom galerijom “Likovni susret”, Gradom Subotica  i Kancelarijom za mlade. Ova manifestacija se sastoji iz tri segmenta. Prvi je ovaj likovni deo, drugi deo je poetski. Raspisali smo konkurs “Slikanje rečima” stiglo je preko 100 pesama, sada vršimo selekciju, poetsko veče će se održati 3.03.2015. Treći deo je muzičko veče 5.03. 2015. gde učestvuje mladi Stefan Mlađenović, svira akustično eksperimentalnu muziku, i imamo Zvonka Nemeša i Arnolda Mesaroša, naravno odvojeno, oni će raditi akustični performans”, rekao je za naš sajt Janoš Sekereš.

Otvorena umetnička manifestacija Urlikov(n)a sedmica

Pitali smo i mlade umetnike šta ih je inspirisalo dok su stvarali svoje crteže.

“Počela sam da se bavim crtanjem još 1995.godine. Inspirisana sam interakcijom među ljudima, mojim utiscima, kretanjem, razmišljanjima, filozofijom života. Mojih radova je izloženo 18, minijature su u pitanju”, rekla nam je Dražena Ena Tkalac.

“Ovo su radovi koji nastaju iz naših misli koje smo pretočili na papir, i to je ono kako mi vidimo nastavu u školi. Radovi su nastali za vreme školskih časova”,rekla nam je Ena Gregić  učenica drugog razreda Gimnazije.

Urlikov(n)a sedmica se završava 6. marta 2015. godine. Ulaz na manifestaciju je slobodan.

Izvor: Subotica.com
Urlikov(n)a sedmica Urlikov(n)a sedmica Urlikov(n)a sedmica Urlikov(n)a sedmica Urlikov(n)a sedmica Urlikov(n)a sedmica Urlikov(n)a sedmica Urlikov(n)a sedmica
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 4062

Povezane vesti

Povezane teme

omladinski klub "skladište"

urlik

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.