Komentara: 2
Pregleda: 4639

Otvorena izložba "Strast i magija"

13.02.2016. u 09:21h
Izvor: Subotica.com
U okviru programa obeležavanja druge godišnjice postojanja Zavičajnog udruženja „Hercegovina“, u Savremenoj galeriji večeras je otvorena izložba slika “Strast i magija“ Biljane Ristić.
Otvorena izložba "Strast i magija"

Ciklus „Strast i magija“ posvećen je maslačcima, koje novosadska umetnica, rodom iz Nevesinja, poistovećuje sa ženom u zrelom dobu, kada svesna svoje snage rađa, ponovo stvara i obnavlja život. Na izložbi je predstavljeno 28 radova, rađenih kombinovanom tehnikom ulja na platnu i akrila.

- Ciklus „Strast i magija“ predstavlja nastavak priče o ljubavi, koja je pokretačka snaga i osnova života, a iz te ljubavi proizilazi i strast. Pasija i strast su moji maslačci, ja kroz njih vidim sebe, vidim ženu, vidim svet kojim žena posmatra okolinu i njenu hrabrost da iskaže osećanja, kroz strast i magiju. Ja bih želela da večeras svi posetioci izložbe budu u svojoj magiji i da dozvole sebi da zađu u najskrivenije tajne svog srca i budu srećni što žive u sadašnjem trenutku, trenutku strasti i magije - kaže autorka izložbe Biljana Ristić.

Izložbu je svečano otvorio Nenad Ivanišević, državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

- Ova respektabilna izložba uvod je u svečanost, kojom ćemo na Sretenje obeležiti drugu godišnjicu Zavičajnog udruženja „Hercegovina“. Smatramo da je važno da se očuvaju koreni i da se pokaže da ljudi, bez obzira odakle su došli, mogu da žive zajedno. To je poruka ove izložbe, ali i primer Subotice - istakao je Ivanišević.

Ljubitelji umetnosti će izložene radove imati priliku da pogledaju do 19. februara.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 4639
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.