Komentara: 0
Pregleda: 2259

Otvorena izložba "Šešir"

21.10.2014. u 18:23h
Izvor: RTV Yueco
U Gerontološkom centru u Subotici otvorena je izložba na temu: “Sunčane jeseni života”. Izložba je rezultat rada radnookupacione terapije stanara sva tri doma. Na izložbi su predstavljeni radovi od gline i platnenog papira, kao i slike rađene na svili.
Otvorena izložba "Šešir"

Korisnici Gerontološkog centra su oduševljeni izložbom. Slikati na svili ili praviti predmete od platnenog papira nije bilo lako. Autori izložbe su se dogovori da im tema bude “Šešir” i na osnovu toga su nastali i radovi koji su izloženi u Holu Gerontološkog centra Subotica.

Gerontološki centar stalno uvodi nove tehnike u radno-okupacionu terapiju stanara.U okviru obeležavanja manifestacije “Sunčana jesen života” po gerontoloških klubovima održano je nekoliko svečanosti. Iako je bilo u planu da se ove godine otvore gerontološki klubovi u Čantaviru i Tavankutu, sa time će se pričekati jer nisu rešeni imovinsko pravni odnosi.

Slikanje na svili drevna umetnost nastala u 11. veku na Istoku u istočnim zemljama poput Indonezije, kod nas se smatra novom slikarskom tehnikom. Na svili naše sugrađanke su oslikale različite motive, raznim tehnikama. Slikanje na svili nije samo modni detalj, recimo kada se oslikavaju marame nego je i mogućnost da se neko likovno izrazi.

Izvor: RTV Yueco
Sunčana jesen života Sunčana jesen života Sunčana jesen života Sunčana jesen života Sunčana jesen života Sunčana jesen života Sunčana jesen života Sunčana jesen života
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2259
Povezane teme

gerontološki centar subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.