Komentara: 2
Pregleda: 5593

Otvoren VIII Međunarodni Sajam privrede

04.06.2014. u 14:48h
Izvor: Subotica.com
Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine, prof. dr Snežane Bogosavljević Bošković, danas je svečano otvorila osmi Međunarodni i regionalni sajam privrede, koji će se do nedelje održavati u hali sportova u Dudovoj šumi. Prisutno je više od 200 izlagača iz Mađarske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Švedske i Srbije, kao i iz Crne Gore, koja je ovogodišnji partner sajma i čiji je štand najimpozantniji.
Otvoren VIII Međunarodni Sajam privrede

Akcenat ovogodišnjeg sajma je na malom preduzetništvu i starim zanatima, pa posetioci mogu da vide ručno rađene suvenire, različite prehrambene artikle, vina, kotlove za pečenje rakije, tekstil, predstavljeni su turistički potencijali Mađarske, Hrvatske i Crne Gore, zatim tri subotičke srednje škole, banke, Nacionalna služba za zapošljavanje, štamparije i mnogi drugi proizvodi nastali, pre svega, u manjim firmama.

- Nakon katastrofalnih poplava, ova manifestacija još više dobija na značaju, jer se kroz povezivanje preduzetnika na ovakvim sajmovima na najbolji način prevazilazi kriza, ne samo ona nastala poplavama, već i ekonomska kriza koja je u poslednjih šest godina pogodila i mnogo razvijenije zemlje od Srbije – rekla je prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković.

Jene Maglai, gradonačelnik Subotice, izrazio je zadovoljstvo što je Sajam privrede tokom prethodnih osam godina konstantno rastao.

- Ove godine umamo sedam regionalnih privrednih komora iz Srbije, kao i komore iz Mađarske i Hrvatske na sajmu. Prvi put nam se predstavili i Rumunija i Švedska, I sve to dokazuje da se ova manifestacija iz godine u godinu razvija. Sajam je od strateškog značaja za ovaj region, jer je ovo prilika za tržišno ostaživanje malih i srednjih preduzeća – rekao je Maglai.

Predsednik Regionalne privredne komore Subotica, Slobodan Vojinović, rekao je da je ovaj region u 2013. godini imao razmenu sa inostranstvom vrednu 1,5 milijardi evra, te da tome doprinose i ovakve manifestacije.

- Privreda napeg regiona je i na ovom sajmu predstavila svoju konkurentnost i verujem da će rezultat biti potpisivanje novih poslovnih ugovora – istakao je Vojinović.

Predsednik Privredne komore Crne Gore, Velimir Mijušković, istakao je da je sa zadovoljstvom prihvaćen poziv domaćina da ova zemlja bude partner ovogodišnjeg sajma.

- Ovo je prilika da crnogorske kompanije predstave svoje proizvode i usluge, kako one koje su već prepoznatljive u regionu, tako i one koje tek osvajaju tržište. Učešće na sajmovima ovog tipa je mnogo više od izlaganja proizvoda, jer je ovo pre svega šansa za poslovno povezivanje firmi koje učestvuju na ovoj manifestaciji – rekao je Mijušković.

Organizator sajma je Javno komunalno preduzeće “Subotičke pijace”, uz pokroviteljstvo grada Subotice i Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

Izvor: Subotica.com
VIII Međunarodni Sajam privrede VIII Međunarodni Sajam privrede VIII Međunarodni Sajam privrede VIII Međunarodni Sajam privrede VIII Međunarodni Sajam privrede VIII Međunarodni Sajam privrede VIII Međunarodni Sajam privrede VIII Međunarodni Sajam privrede
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 5593

Povezana vest

Povezane teme

hala sportova

sajam privrede

međunarodni sajam privrede

regionalni sajam privrede

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.