Komentara: 7
Pregleda: 5388

Otkriven 51 kg nepoznate supstance na graničnom prelazu "Horgoš"

07.06.2013. u 13:09h
Izvor: Uprava Carina
Carinici su juče u ranim jutarnjim časovima, tačnije oko 01.30 časova, u saradnji sa graničnom policijom, na prelazu Horgoš sprečili krijumčarenje preko 51 kilograma nepoznate praškaste materije.
Otkriven 51 kg nepoznate supstance na graničnom prelazu "Horgoš"

Tokom noći se na ulazu u zemlju pojavio kombi sa autoprikolicom, novosadskih registarskih oznaka, kojim je upravljao srpski državljanin. Na pitanje carinika šta ima da prijavi, vozač je rekao da želi da prijavi polovno putničko vozilo ''Reno Senik'' koje je prevozio na prikolici i lični prtljag.

Carinik, međutim, nije bio ubeđen da je to sve, pa je odlučio da dodatno pregleda unutrašnjost kombija i tom prilikom ispod zadnjeg sedišta zatekao 12 kutija neprijavnjene robe.

Iako se na kutijama nalazila oznaka da se unutra nalazi đubrivo, uporni carinik ih je otvorio i u unutrašnjosti umesto đubriva zatekao nepoznatu praškastu supstancu zapakovanu u plastične kese sa ziper zatvaračima.

Boja i ganulacija pomenute supstance nije odgovarala oznakama na kutijama i dodatno je pobudila sumnju da se zapravo radi o nekoj psihoaktivnoj supstanci.

Merenjem je ustanovljeno da se u kutijama ukupno nalazilo 51,110 gr nepoznate supstance, koja je potom, zajedno sa vozačem kombija, predata i u dalju nadležnost policije.

O kojoj i kakvoj supstanci se radi, biće poznato tek nakon detaljnih laboratorijskih analiza.

Izvor: Uprava Carina
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 5388
Povezane teme

granični prelaz horgoš

krijumčarenje robe

uprava carina

carina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.