Komentara: 22
Pregleda: 6048

Otkazi za 295 radnika Severa

29.04.2011. u 22:26h
Izvor: Radio Subotica
Otkazi za 295 radnika Severa

Još jedna grupa radnika ATB "Sever" danas je ostala bez posla. Sporazumni raskid ugovora o radu potpisalo je 285 radnika, a njima je, uz uručenje radnih knjižica, danas isplaćena i otpremnina u vrednosti oko 150 eura po godini radnog staža. Prvobitno je bilo predviđeno da tehnološkim viškom bude proglašeno 314 radnika, ali je, od pristiglih 52, uvaženo 39 žalbi tako da je posao zadržalo 29 radnika. Tako je "Sever" od nekadašnjih devet, danas ostao na jednom pogonu velikih električnih mašina sa ukupno 469 radnika. Po rečima predsednika Samostalnog sindikata "Severa" Stevana Farkaša u toku su pregovori sa tri potencijalna kupca pogona za proizvodnju malih motora, čime bi bila ostvarena mogućnost vraćanja oko 150 radnika na posao.

Iz Agencije za privatizaciju stigao je dopis u kome obaveštavaju bivše male akcionare "Severa" da ova Agencija više nema nadležnost nad poslovanjem "Severa" te da, ukoliko imaju osnova da zahtevaju raskid kupoprodajnog ugovora izmedju Severa i firme ATB, to učine redovnim sudskim putem. Istovremeno, u toku su intenzivni pregovori izmedju potencijalnih zakupaca Fidelinkine pekare sa poveriocima i predstavnicima sindikata i lokalne samouprave, a više pojedinosti o postignutim dogovorima znaće se posle praznika. Slično je i sa pregovorima oko preuzimanja pogona broj 2 u "Severu" za koji postoji interesovanje privrednika– saznajemo u gradskom veću samostalnih sindikata.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 12 godina i 11 meseci
Komentara: 22
Pregleda: 6048
Povezane teme

radnici Severa

Otkazi u Severu

atb sever

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.