Komentara: 1
Pregleda: 6512

Oprez u saobraćaju zbog snega

26.03.2013. u 12:29h
Izvor: RTS
Sneg koji pada od jutros, na severu Bačke napravio je probleme, jer su se na prelazima Kelebija i Horgoš već stvorile kilometarske kolone kamiona. Savetuje se oprez u vožnji.
Oprez u saobraćaju zbog snega

Sneg od noćas pada u većem delu zemlje, zbog čega se saobraćaj obavlja usporeno. Najviše snega ima na severu Vojvodine. Najviše snega ima na Paliću, gde je izmereno 11 centimetara, u Somboru osam, Zrenjaninu sedam, Loznici dva centimetra.

U Subotici sneg od jutros ne prestaje da pada, i već stvara probleme na graničnim prelazima ka Mađarskoj.

Na graničnom prelazu Horgoš za sada se putnički automobili ne zadržavaju duže od pet minuta, ali problem imaju kamioni.

Kako je jutros saopštio AMSS zbog nepovoljnih vremenskih prilika u Mađarskoj, za teretna vozila preko 7,5 tona uvedena je zabrana ulaska u Mađarsku na graničnom prelazu Horgoš i Kelebija, dok je za ostale kategorije vozila obavezna upotreba zimske opreme i lanaca.

Saobraćaj u Beogradu se odvija otežano, ali nema većih gužvi i zastoja. U Beograd putu navode da su sve dežure ekipe na terenu i da posipaju so, ali da nema većih problema.

Na najopterećenijim putnim pravcima prvog prioriteta - autoputevima, kao i na državnim putevima u Srbiji, kolovozi su vlažni, bez snega, a vozačima se savetuje oprezna vožnja.

Na ostalim putnim pravcima kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Požarevca, Valjeva, Subotice, Bačke, Zaječara, Požege, Vranja, Pančeva, Kruševca, Užica i Ivanjice.

JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put i ukazuje da je zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće stvaranje poledice.

Na pojedinim putnim pravcima ima odrona, na nekim ima magle, a snega do pet centimetara ima na kolovozu na prilazu graničnom Horgoš - Subotica - E75.

Izvor: RTS
Snežna patrola (sneg i pada i topi se) Snežna patrola (sneg i pada i topi se) Snežna patrola (sneg i pada i topi se) Snežna patrola (sneg i pada i topi se) Snežna patrola (sneg i pada i topi se) Snežna patrola (sneg i pada i topi se) Snežna patrola (sneg i pada i topi se) Snežna patrola (sneg i pada i topi se)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 3 dana
Komentara: 1
Pregleda: 6512
Povezane teme

granični prelaz horgoš

sneg u Subotici

granični prelaz kelebija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.