Komentara: 4
Pregleda: 3463

Opala prodaja krastavaca na pijaci

09.06.2011. u 16:25h
Izvor: RTV Yueco
Opala prodaja krastavaca na pijaci

Zbog straha od zareženih krastavaca prodaja ovog povrća enormno je opala i na subotičkoj zelenoj pijaci. Iako prodavci kažu da su to domaći krastavci sa teritorije Subotice ili okoline, cena kilograma pala je sa 100 na 40 dinara.

Zaraza bakterijom ešerihijom koli koja je u Nemačkoj navodno prouzrokovana konzumiranjem krastava, uticala je na prodaju ovog povrća i u Subotici. Iako potražnja na zelenim pijacama nikada nije bila gora, građani sa kojima smo razgovarali tvrde da se ne plaše kupovine krastavaca ili bilo kog drugog povrća.

Ljubica Horvat prodaje povrće na pijaci. Ona kaže da je u poslednjih nedelju dana, prodaja krastavaca opala za polovinu, bez obzira na to što je cena mnogo manja. Što potvrđuje da se većina ljudi ipak plaši bakterije ešerihija koli.

U Srbiji za sada nema obolelih od ove bolesti, ali se bez obzira na to preporučuje temeljno pranje voća i povrća, kao i svakodnevna lična higijena, jer je upravo to najbolja prevencija.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 9 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3463
Povezane teme

pijace

mlečna pijaca

subotičke pijace

kvantaš

prodaja krastavaca

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.