Komentara: 2
Pregleda: 5523
Foto

Oni dolaze: Maša Mihajlović, maturantkinja OŠ "Miroslav Antić"

07.11.2019. u 14:20h
Izvor: Subotica.com
Sa diplomama iz matematike, fizike i srpskog jezika u rukama, Maša Mihajlović, maturantkinja OŠ "Miroslav Antić" na Paliću, pokazuje kako i neki od najtežih školskih predmeta mogu biti samo igra, gotovo jednaka onoj koju pleše po domaćim i stranim podijumima sa hip hop plesnom grupom.
Oni dolaze: Maša Mihajlović, maturantkinja OŠ "Miroslav Antić"

Radoznali duh Maše Mihajlović, jedino je fizika uspela da umiri, budući da je oduvek tražila objašnjenja i za najsitnije detaljekoji je okružuju, a oni bi je iznova vraćali fizici koja joj je pružala ne samo odgovore, već i omogućila da ih dokaže.

- Fizika je sve što nas okružuje, naravno zavisi šta od fizike, ali sve što pogledate, sve što se kreće i postoji, to može da objasni fizika - priča Maša koja se, odrastajući uz dve godine stariju sestru, na nju ugledala. - Vrhunac uspeha, to je za mene moja sestra i kada je ona dobila fiziku u šestom razredu, pratila sam šta sve uči, kako se priprema za takmičenja i sve te formule i brojevi su mi bili toliko zanimljivi, da sam već tada odlučila da želim da krenem njenim stopama. Tako smo jedne godine nas dve zajedno išle na takmičenje iz fizike, ona u osmom, a ja u šestom razredu i obe smo se vratile sa diplomama.

Oni dolaze: Maša Mihajlović, maturantkinja OŠ "Miroslav Antić"

Osim fizike, ova talentovana učenica je i veliki zaljubljenik u srpski jezik, koji smatra delom sopstvenog identiteta. Od školskog takmičenja u petom razredu, na koje je otišla kako bi proverila svoje znanje, do učešća na republičkom takmičenju prošle godine, Maša je shvatila da je srpski jedan od najlepših jezika na svetu, zbog čega joj je postalo još važnije da ga dobro poznaje i neguje.

- Obožavam gramatiku, jer je i sama jednim delom prirodna nauka koje su mi za nijansu bliže od društvenih. Bila sam prilično zadovoljna ostvarenim rezultatom na republičkom takmičenju, jer je sam plasman na republičko takmičenje veliki uspeh. Međutim, imala sam jako veliku tremu koja je uticala i na krajni rezultat, ali se zato ove godine spremam i nadam se boljem plasmanu - kaže Maša, koja ne zapostavlja ni čitanje. - Čitanje ne samo da proširuje moć govora i naš vokabular, već dok čitate knjigu, vi halucinirate, stvarate sopstveni univerzum i to je, za mene, karta sa ovog sveta. Najviše volim kriminalističke romane, horore Stivena Kinga, ali rado čitam i tinejdžersku literaturu i ljubavne romane.

Oni dolaze: Maša Mihajlović, maturantkinja OŠ "Miroslav Antić"

Van školske klupe, Maša osvaja kako domaće, tako i strane plesne podijume sa hip hop grupom, plesom koji trenira više od tri godine.

- Hip hop mi je promenio život. Tamo sam upoznala jedne od najboljih ljudi i za mene su to prijatelji do kraja života. Zajedno smo putovali po Srbiji i Evropi, bili smo prvi na gotovo svim takmičenjima i jedva čekam sledeće takmičenje koje bi trebalo da bude naredne godine u Parizu - dodaje Maša. - Hip hop me opušta, kad sam tamo ne mislim o brigama, već se samo prepustim muzici i uživam. Nije lako, ali kada dođem kući sva umorna, znam da je vredelo i da se sav taj trud isplati.

USPESI

Školske aktivnosti

5. razred

  • Pohvalnica na opštinskom takmičenju iz matematike;
  • Treće mesto na okružnom takmičenju iz matematike.

6. razred

  • Pohvalnica na opštinskom takmičenju iz matematike;
  • Treće mesto na opšinskom takmičenju iz srpskog jezika;
  • Drugo mesto na opštinskom takmičenju iz fizike;
  • Drugo mesto na okružnom takmičenju iz fizike.

7. razred

  • Pohvalnica na opštinskom takmičenju iz matematike;
  • Pohvalnica na opštinskom takmičenju iz fizike;
  • Treće mesto na opštinskom takmičenju iz srpskog jezika;
  • Drugo mesto na okružnom takmičenju iz srpskog jezika;
  • Učešće na republičkom takmičenju iz srpskog jezika (16/20 bodova).

Oni dolaze: Maša Mihajlović, maturantkinja OŠ "Miroslav Antić"

Vannastavne aktivnosti

Hip hop

  • Prvo mesto na "Internacional Dance Open" u Rumuniji;
  • Prvo mesto na "Fest Info Dance Rimini" u Italiji;
  • Prvo mesto na "Sirmium Dance Fest" u Sremskoj Mitrovici;
  • Treće mesto na "Aranđelovac Fest".
Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 5523
Povezane teme

osnovna škola miroslav antić

oni dolaze

oš miroslav antić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.