Komentara: 13
Pregleda: 6235

Omladinci Spartaka izborili plasman na završnicu državnog košarkaškog prvenstva

01.04.2015. u 15:13h
Izvor: Subotica.com
Ekipa OKK "Spartak" (U15) na nedavno završenom prvenstvu Vojvodine koje je održano u Futogu osvojila je prvo mesto i samim tim izborila plasman na državno prvenstvo koje će biti održano od 15. do 19. aprila u Kraljevu, gde će učestvovati 12 ekipa iz 8 regiona. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Spartakov Nebojša Mickić koji je postigao 84 poena u tri utakmice.
Omladinci Spartaka izborili plasman na završnicu državnog košarkaškog prvenstva

OKK "Spartak" je posle fenomenalnog uspeha u finalu Prvenstva Vojvodine za pionire održanom u Futogu napravio fantastičan uspeh i posle 23 godine doneo titulu šampiona Vojvodine u Suboticu. Poslednja generacija koja je to ostvarila bila je generacija '77 godišta. Osvajanjem prvog mesta OKK "Spartak" se kao nosilac grupe plasirao na završni turnir za prvaka Srbije.

U fazi takmičenja F4 bili su bolji od novosadskih ekipa Danubius, Sports world i Vojvodina. U Kraljevu ih čekaju mnogo ozbiljnije ekipe kao što su Crvena zvezda, Partizan, Zemun, Konstantin (Niš), Foko (Kragujevac) i Loznica.

Tim povodom u gradskom pres centru organizovana je konferencija za medije na kojoj su prisustvovali predsednik kluba Jovan Sirovina, trener Saša Buljovčić, prvotimac Nebojša Mickić i u ime grada Vjekoslav Ostrogonac.

Omladinci Spartaka izborili plasman na završnicu državnog košarkaškog prvenstva

- "Uspeli smo da osvojimo prvo mesto koje smo jurili, evo treću godinu za redom. Prethodne dve godine nismo uspeli jer nam je malo nedostajalo, a ovaj put smo bili i više nego ubedljivi. Dečaci su pokazali ogromnu želju, ogroman karakter i kvalitet, podizali su nivo igre od prve utakmice - kako su mečevi prolazili to je bilo sve uverljivije, a finale nam je bilo šlag na tortu. Zahvaljujem se svim igračima koji su dali doprinos ovom izuzetnom uspehu." - izjavio je trener OKK "Spartak" Saša Buljovčić

Za najboljeg igrača završnog turnira prvenstva Vojvodine proglašen je Spartakov Nebojša Mickić koji je postigao 84 poena u tri utakmice.

Omladinci Spartaka izborili plasman na završnicu državnog košarkaškog prvenstva

- "Kada sam osvojio priznanje za najboljeg igrača osećao sam se fenomenalno jer sam se trudio cele godine, radio sam na sebi i to je donelo rezultate. Zahvalio bi se trenerima Saši, Slobodanu, Jovanu i trenerima KK Fantastika Zdenku Davčiku i Draganu Vidakoviću." - bio je kratak mladi Mickić.

Osvajanjem prvog mesta, odnosno titule šampiona Vojvodine, OKK "Spartak" je obezbedio direktan plasman na završnicu državnog prvenstva, i to kao nosioc grupe, a trener kluba je izrazio nadanje da će žreb biti naklonjen subotičkoj ekipi kako ne bi tamo nastupili kao posmatrači.

Omladinci Spartaka izborili plasman na završnicu državnog košarkaškog prvenstva

Sastav ekipe koja je osvojila Prvenstvo Vojvodine u rangu pionira je sledeći: Nebojša Mickić, Njegoš Milović, Mihailo Stojanov, Stefan Bjelić, Nemanja Vojinović, Nikša Urošević, Nikola Brajković, Strahinja Pejak, Luka Soldo, Luka Zorić, Igor Kopunović, Maksimimović Mihajlo, Jovan Kojić i Leko Kujundžić.

Predsednik OKK "Spartak" i član "zlatne generacije" Košarkaškog kluba "Spartak" Jovan Sirovina osvrnuo se na predstojeći turnir u Kraljevu na kojem učestvuje 12 ekipa iz 8 regiona.

Omladinci Spartaka izborili plasman na završnicu državnog košarkaškog prvenstva

"jako je važno da smo kao nosioci grupe izbegli dve izrazito jake ekipe - Zemun i Crvenu zvezdu. Kao prednost vidim što ćemo kao nosilac grupe prvi dan igrati samo jednu utakmicu, što nam daje više šanse da zauzmemo prvo mesto u grupi, koje će nas posle odvesti na lakšeg protivnika u četvrtfinalu. Nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim igrama i da ćemo se iz Kraljeva vratiti sa dobrim rezultatom." - izjavio je Sirovina

Predsednik kluba nije želeo da stavlja bilo kakvo opterećenje na rezultat, ali je istakao da smatra da je ulazak u četvrtfinale sasvim realan cilj.

Izvor: Subotica.com
Konferencija za novinare OKK "Spartak" Konferencija za novinare OKK "Spartak" Konferencija za novinare OKK "Spartak" Konferencija za novinare OKK "Spartak" Konferencija za novinare OKK "Spartak" Konferencija za novinare OKK "Spartak" Konferencija za novinare OKK "Spartak"
Postavljeno pre 9 godina i 2 nedelje
Komentara: 13
Pregleda: 6235
Povezane teme

omladinski košarkaški klub spartak

jovan sirovina

okk spartak

saša buljovčić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.