Komentara: 18
Pregleda: 5231

Olakšice za subotičke preduzetnike u 2015. godini

15.12.2014. u 13:34h
Izvor: RTV City
Preduzetnici, mikro i mala i srednja preduzeća grada Subotice od 1. januara 2015. godine imaće pogodnosti prilikom plaćanja komunalnih obaveza prema JKP „Subotička toplana“ i JKP „Čistoća i zelenilo“, za 15 odsto, a biće umanjene i naknade za izdavanje poslovnih prostora koji su u vlasništvu lokalne samouprave, izjavio je gostujući u jutarnjem programu City televizije, Ljuben Hristov, pomoćnik gradonačelnika za malu privredu.
Olakšice za subotičke preduzetnike u 2015. godini

Te pogodnosti odnosiće se na mesečne troškove grejanja prema novom tarifnom sistemu Toplane, a u toku je priprema odluke koja će urediti naplatu naknade za odnošenje smeća sa parcela na kojima se nalaze preduzeća, dok će mesečne kirije za poslovne prostore takođe biti umanjene za određene iznose, a umanjiće se i određene poreske osnovice. Prema rečima Ljubena Hristova, na taj način lokalna samouprava želi preduzećima da omogući određene olakšice u poslovanju.

U budžetu grada za narednu godinu planirana su i određena sredstva za Fond za malu privredu koji je prethodnih godina pretrpeo velika dugovanja, zbog neizmirivanja obaveza od strane preduzećakoja su koristila sredstva iz Fonda.

U toku je naplata potraživanja i do sada je u Fond uplaćeno preko dva miliona dinara. Ljuben Hristov je naglasio da pored infrastrukturnih uređenja parcela za nove investicije u našem gradu, grad Subotica se trudi da sve što je u njegovoj nadležnosti usmeri na potrebe subotičkih privrednika.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 18
Pregleda: 5231
Povezane teme

subvencije

ljuben hristov

subvencije za preduzetnike

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.