Komentara: 3
Pregleda: 2994

Olakšan prilaz studentima sa invaliditetom

19.03.2015. u 18:02h
Izvor: RTV
Ekonomski fakultet u Subotici je jedna od retkih visokoškolskih ustanova u Srbiji koja od nedavno ima parking za studente. U okviru istog posla izgrađena je i rampa za studente sa invaliditetom i staza koja povezuje dva objekta fakulteta. Rampa za studente sa invaliditetom koji studiraju na Ekonomskom fakultetu u Subotici pruža mogućnost da bez prepreka stignu iz jednog u drugi objekat fakulteta, gde se između ostalog nalazi i sportsko rekreativni centar.
Olakšan prilaz studentima sa invaliditetom

"Ovo je samo još jedna potvrda da naš fakultet brine o svojim studentima. Nadam se da će se korektna saradnja nastaviti i da ćemo uspeti da studentski standard dignemo na još viši nivo", ističe predsednik Studentskog parlamenta Ekonomskog fakulteta u Subotici Luka Bećarević.

Ekonomski fakultet trenutno ima 5.500 aktivnih studenata, od kojih veliki broj na predavanja, prijavu istipa ili konsultacije stiže automobilom. Jedan deo njih će od sada u Subotici moći da parkira na parkingu za studente, ali je u isto vreme pored parkinga napravljena i pokrivena staza, koja značajno olakšava prelaz iz jedne u drugu zgradu fakulteta.

"Profesori su punih 30 godina trčali između dve zgrade po travi i blatu. Iznad glave su držali diplomske radove, jer su u drugoj zgradi polažu master i diplomski ispiti. Sada mogu potpuno normalno, u jednom lepom ambijentu da pređu iz zgrade i zgradu", dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici Nenad Vunjak.

Izgradnju parkinga, staze i rampe za studente sa invaliditetom pokrajinska Vlada je pomogla sa 2 miliona dinara.

"Samo 0,34 bruto nacionalnog dohotka u Republici se izdvaja za nauku, dok je u Pokrajini to nešto više. Smatram da su to veoma male i cifre i zato ću se boriti da se to poveća, jer je to jedino ulaganje u našoj zemlji koje se multiplikuje i ne dovodi se u pitanje da li je dobro ulaganje", ističe pokrajinski sekretar za nauku i tehnološki razvoj Vladimir Pavlov.

Pavlov je pozvao Ekonomski fakultet da i ove godine učestvuje na konkursima koje raspisuje sekretarijat koji vodi, podsećajući da je pripramljeno ukupno 19 konkursa, od kojih se 17 direktno odnosni na visokoškolske ustanove čiji je osnivač Pokrajina.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 9 godina i 1 nedelju
Komentara: 3
Pregleda: 2994
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

rampa za invalide

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.