Komentara: 0
Pregleda: 4765
Foto

Okružno prvenstvo u plivanju za učenike osnovnih i srednjih škola

15.10.2014. u 13:32h
Izvor: Subotica.com
Na velikom bazenu Sportsko-rekreativnog centra "Prozivka" sutra se u organizaciji Saveza za školski sport i Plivačkog kluba Spartak održava Okružno prvenstvo u plivanju za učenike osnovnih i srednjih škola na kojem se očekuje prisustvo većeg broja učenika sa teritorije grada Subotice. U plivačkim disciplinama sve tehnike na stazi 50 metara osnovci će biti podeljeni u 3 grupe, dok će svi srednjoškolci biti u jednoj istoj.
Okružno prvenstvo u plivanju za učenike osnovnih i srednjih škola

Prošle godine na prvenstvu je nastupilo preko 300 učenika osnovnih i srednjih škola, a ove godine organizatori očekuju da broj bude još veći. Deca se tokom školske godine takmiče u 11 sportova.

Takmičenja u ovom uzrastu počela su pre desetak dana, u stonom tenisu i rukometu su već i završena, a takmičenja u malom fudbalu, košarci i odbojci na rasporedu su tokom drugog dela oktobra, baš kao i plivanje koje se održava sutra od 9 časova za osnovce, odnosno oko 11 za srednjoškolce.

Sportska takmičenja u gimnastici, atletici i sreljaštvu su na rasporedu u drugom delu polugodišta. Od ove školske godine postojaće i Otvorena prenstva u tenisu, karateu i džudou.

Okružno prvenstvo u plivanju za učenike osnovnih i srednjih škola

- "Specifičnost školskih takmičenja je u tome da učestvuju školska deca u pratnji svojih nastavnika, a ne u pratnji trenera i roditelja, te da su sva takmičenja besplatna. Rezultati koje postižu učenici sa teritorije grada Subotice su odlični te bih iskoristio priliku da se i ovom prilikomzahvalim svim kolegama profesorima fizičke kulture koji u ovim teškim vremenima nalaze načina da decu izvode na takmičenja, kao i klubovima koji značajno doprinose u organizaciji ovih sportskih susreta" - izjavio je Radomir Svirčev, koordinator Saveta za školski sport grada Subotice

Projekat organizacije Okružnog prvenstva u plivanju realizovan je u suorganizaciji Plivačkog kluba "Spartak", Saveza za školski sport, lokalne samouprave i JKP "Stadion" koje je dalo na korišćenje infrastrukturu na sportskom kompleksu na Prozivci.

Okružno prvenstvo u plivanju za učenike osnovnih i srednjih škola

- "Ove godine očekujemo mnogo veći broj dece nego prošle godine, možda čak i do 500 osnovaca i srednjoškolaca. Takmičenje će biti vrlo kvalitetno uzimajući u obzir da će nastupiti svi takmičari našeg plivačkog kluba, a među njima su mnogi rekorderi, prvaci države i reprezentativci." - izjavio je Bojan Race, trener PK "Spartak".

U plivačkim takmičenjima koja će biti održana sutra na SRC "Prozivka" deca će biti podeljena u više kategorija.

U plivačkim disciplinama sve tehnike na stazi 50 metara osnovci će biti podeljeni u 3 grupe: Osnovci (1-4. razred), osnovci (5-6. razred) i  osnovci (7-8. razred). Srednjoškolci od prvog do četvrtog razreda će se takmičiti na stazi dugoj 100 metara u svim disciplinama.

"Zahvaljujući kvalitetnom radu u našem gradu plivački sport je u usponu. Imamo na raspolaganju dva bazena tokom cele godine, imamo nekoliko reprezentativaca, stručnih radnika i uz pomoć lokalne samouprave, Sportskog saveza i Saveza za školski sport pruža nam se prilika da izdignemo ovaj sport na još viši nivo" - zaključio je Race

Takmičenje za osnovce počinje u 9 časova, a za srednjoškolce oko 11 časova. Za sve osvajače medalja obezbeđene su i diplome.

Izvor: Subotica.com
Najava Okružnog prvenstva u plivanju za učenike osnovnih i srednjih škola Najava Okružnog prvenstva u plivanju za učenike osnovnih i srednjih škola Najava Okružnog prvenstva u plivanju za učenike osnovnih i srednjih škola Najava Okružnog prvenstva u plivanju za učenike osnovnih i srednjih škola Najava Okružnog prvenstva u plivanju za učenike osnovnih i srednjih škola Najava Okružnog prvenstva u plivanju za učenike osnovnih i srednjih škola
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4765

Povezana vest

Povezane teme

plivanje

bazen prozivka

plivački klub Spartak

src prozivka

bojan race

radoslav svirčev

savez za školski sport

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.