Komentara: 30
Pregleda: 6991
Foto

Održana tribina "Ne damo penzije parazitima"

30.04.2015. u 11:33h
Izvor: Subotica.com
Juče je u organizaciji pokreta “Dosta je bilo. Restart!” održana tribina pod nazivom "Ne damo penzije parazitima". Gost tribine je bio predsednik Pokreta Saša Radulović.
Održana tribina "Ne damo penzije parazitima"

“Smanjenje penzija je ekonomski štetno, protivustavno. Otkad je Vučić došao na vlast država se zadužila dodatnih 9 milijardi evra, nigde nije uveden red, samo imamo priče preko tv ekrana, gde se prenemažu premijer i ministri govoreći o stvarima koji sa realnošću nemaju nikakve veze. Ako se osvrnemo oko sebe, novčanici su građanima tanji, niko nije dobio posao da nije partijski povezan. Znači nastavljamo ubrzano sa propadanjem države koje je počelo pod Tadićem, ali evo Vučić izgleda radi istu stvar”, rekao je Saša Radulović.

Pokret “Dosta je bilo”  želi da se u našoj državi razvija društvo slobodnih i odgovornih građana. Gde se poštuju ljudska prava i slobode, gde je sve transparentno, gde imam red i odgovornost i naravno slobodne medije.

- “Ono što je zanimljivo svima partokratija jeste centralni problem u Srbiji i radi se o svim strankama. Kada su opoziciji govore jedno, kada su na vlasti govore drugo. Iste stvari se rade i na Republičkom nivou i na pokrajinskom nivou i na na lokalnim nivoima, nema nikakvih razlika. Recimo, napadi na Sašu Jankovića nekako su obrnuli uloge. SNS kada je bio u opoziciji podržavao je zaštitnike građana, Tadićev DS ga je tada napadao i pokušavali su da ga smene, sada su se uloge obrnule i to pokazuje  jedno potpuno licemerje. Kada govorimo departizacija svi bi voleli da pričaju o tome niko neće da uradi one ključne stvari koje su potrebne za departizaciju, a to je da se javno objavljuju budžeti da se zna kome ide novac iz budžeta za svaku budžetsku stavku, da se kače ugovori koji se potpisuju da nema tajnih ugovora, da se sistematizacije radnih mesta iznesu, da se biografije čelnika iznesu, tako da imamo kriterijume po kojima biramo ljude. Niko neće to da radi. Svi vole da pričaju o departizaciji, a niko neće da radi ono što je zaista potrebno”, rekao je Radulović.

Održana tribina "Ne damo penzije parazitima"

Predsednik Pokreta "Dosta je bilo. Restart!" je rekao da smanjenje penzija nije samo nemoralno i protivustavno, nego i ekonomski štetno.

- “Mi smo podneli Ustavnu inicijativu Ustavnom sudu da proglasi ovo smanjenje penzija protivustavnim, i to će se na kraju i desiti, već se desilo u Grčkoj, zato što smanjenje penzija jeste protivustavno. Penzije nisu socijalna davanja, penzije su imovina, ljudi su odavajali doprinose tokom svog radnog staža da bi na kraju dobijali penzije. To što je država neodgovorno slupala pare, što je ostala bez novca, nije zaista opravdanje za to. Inače ako pogledamo ukupno smanjenje penzija Vučić će uštedeti 210 miliona evra, u isto vreme na subvencije baca milijarde. Višak partijiskih kadrova na administrativnim radnim mestima uguranih u javni sektor, to nas godišnje košta milijardu evra. Spašavanje propalih banaka od Razvoje banke, preko Metals banke do Agro banke  nas je koštalo milijardu evra, na Fiat smo bacili milijardu evra. Tako da je krajnje licemerno govoriti o tome da je smanjenje penzija reforma. Smanjenje penzija je pljačka koja ničemu neće doprineti. Upravo ima suprotne efekte, i ekonomski je štetna, jer od penzija živi pola Srbije. Smanjenje penzija dovodi do smanjenja potrošnje, smanjenje potrošnje  vodi ka manjoj proizvodnji, ka manjim poreskim prihodima i upadamo u dublji ekonomski problem”, rekao je Radulović

Mediji bi trebalo da budu kontrolori vlasti, a ne sredstvo manipulacije ljudima. Novinarstvo bi trebalo da bude odgovorno i nezavisno, a ne pod direktnim uticajima političkih partija.

- “Država je 30% do 40% tržišta medijskog prostora. Pošto je država najveći kupac na tom tržištu to je način za uticaj na medije. Jer ako budete pisali nešto protiv države, odnosno puštali nezavisne novinare da zaista pišu nezavisne članke o tome šta se dešava, onda će Vaše novine ili Vaša stanica izgubiti finansiranje od države, a to znači propast tog medija i to je način na koji se sve kontroliše. U suštini jedino ono što su uspeli da naprave potpunu partokratiju gde politička stranka kontroliše sve tri grane vlasti i izvršnu, zakonodavnu, sudsku i kontroliše i medije, to nije demokratija, to je diktatura”, naglasio je Radulović.

Izvor: Subotica.com
Tribina "Ne damo penzije parazitima" Tribina "Ne damo penzije parazitima" Tribina "Ne damo penzije parazitima" Tribina "Ne damo penzije parazitima" Tribina "Ne damo penzije parazitima" Tribina "Ne damo penzije parazitima" Tribina "Ne damo penzije parazitima" Tribina "Ne damo penzije parazitima"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 30
Pregleda: 6991
Povezane teme

tribina

saša radulović

dosta je bilo restart

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.