Komentara: 16
Pregleda: 5589

Održana svečanost proglašenja najboljih sportista i kolektiva u 2015. godini

20.12.2015. u 11:08h
Izvor: Subotica.com
U Velikoj većnici Gradske kuće u petak je održana svečana dodela priznanja "Sportisti Subotice 2015" u izboru koji tradicionalno od 1961. godine organizuju Subotičke novine, a poslednjih godina u izbor se uključio i Grad sa Sportskim savezom. Ovogodišnji izbor pratile su i neke ružne konotacije koje će nadamo se biti vrlo brzo zaboravljene, prevaziđene i do narednog izbora predupređene.
Održana svečanost proglašenja najboljih sportista i kolektiva u 2015. godini

U petak je održana lokalna svečanost dodele priznanja najboljima u sportu, nedelju dana nakon što je devetočlani žiri sastavljen od predstavnika lokalne samouprave, sportskog saveza, Sportskog društva "Spartak" i novinara (sastav žirija u povezanoj vesti) doneo odluke koje su u međuvremenu izazvale reakcije, kako zvanične tako i one na društvenim mrežama, ali i u krugovima sportskih radnika i novinara koji su odluke ocenili od skandaloznim do u najmanju ruku sumnjivim izborom. Čak i sam organizator je priznao da nije sve bilo kako bi trebalo, odnosno da su neke stvari trebale biti drugačije urađene, pre svega transparentnije, napominjući da će se na tome raditi u pripremi sledećeg, 54. izbora "Sportisti Subotice".

Čitava svečanost pala je u senku jednog momenta kada je jedan od nagrađenih kolektiva, Ženski fudbalski klub "Spartak", najavio, a zatim i ispunio najavu da će bojkotovati ovaj izbor, potvrđujući svoj ranije iznešeni stav da se ne slažu sa izborom, odnosno poštovanjem kriterijuma i rezultata. Više o ovome možete pogledati u povezanim saopštenjima.

Neprijatnih tridesetak sekundi tišine kada se nagrađeni prozove, a već se zna da neće preuzeti nagradu, su prošli, a na organizatoru ovog izbora, cenjenom i poštovanom nedeljniku "Subotičke novine" je da podvuče crtu, kao što su i najavili, i da naredne izbore učine transparentnijim i da ne dozvole bilo kakve sumnje u regularnost, ali i nadamo se izaberu tim koji će imati kredibilitet da stručno i nepristrasno donosi ovakve odluke, bez sukoba interesa i potencijalnog "lobiranja" na šta su neki ukazivali, a uostalom, kada se šire analizira (ili ukrsti sastav žirija i odluke) teško je ne steći takav utisak.

Održana svečanost proglašenja najboljih sportista i kolektiva u 2015. godini

Neku dublju analizu svega oko ovog izbora odlučili smo da preskočimo, ostavljamo svima da izvuku svoje zaključke, u nadi da se ovakve negativne konotacije više nikada neće pojavljivati u subotičkom sportu i da će ovaj izbor nastaviti da živi, očišćen od bilo čijih uticaja, da jedini kriterijum budu rezultati i da odluke koje se budu donosile prate i argumenti, svakog člana žirija pojedinačno, a ne samo opšti zaključak koji može i ne mora da probudi makar sumnju.

Da ne bude da pišemo o pratećim dešavanjima, a zaboravimo one koji su bili centralni povod svega, ponovićemo da su nagrade za najbolje dobili: u klasi pionira jedriličarka Kristina Boja, u klasi juniora dizač tegova Tivadar Kajdoči, dok je najbolji senior bio Martin Mačković.

Održana svečanost proglašenja najboljih sportista i kolektiva u 2015. godini

Održana svečanost proglašenja najboljih sportista i kolektiva u 2015. godini

Nagradu za najbolji kolektiv podelili su rukometaši i odbojkašice Spartaka, a specijalna priznanja su dodeljena veteranima i za jubileje. Priznanja, plakete i pehare nagrađenima su dodelili članovi žirija i direktor Subotičkih novina.

Više o pobednicima po kategorijama i svima koji su po oceni žirija zaslužili priznanja pogledajte u povezanoj vesti. Svečanost smo ispratili i kroz fotografije, pa kako je bilo, odnosno kako je sve to izgledalo možete da pogledate u povezanom albumu.

Čestitamo svim dobitnicima i želimo im da dogodine imaju još veću konkurenciju, ali i da ih to motiviše da budu još bolji, uspešniji, trofejniji i da promovišu ime našeg grada u najpozitivnijem kontekstu.

Izvor: Subotica.com
Svečanost dodele priznanja "Sportisti Subotice 2015" Svečanost dodele priznanja "Sportisti Subotice 2015" Svečanost dodele priznanja "Sportisti Subotice 2015" Svečanost dodele priznanja "Sportisti Subotice 2015" Svečanost dodele priznanja "Sportisti Subotice 2015" Svečanost dodele priznanja "Sportisti Subotice 2015" Svečanost dodele priznanja "Sportisti Subotice 2015" Svečanost dodele priznanja "Sportisti Subotice 2015"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 16
Pregleda: 5589

Povezane vesti

Povezane teme

Subotičke novine

sportista godine

najbolji sportisti subotice

izbor za najboljeg sportistu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.