Komentara: 3
Pregleda: 4452

Održana Noć istraživača 2014

27.09.2014. u 20:43h
Izvor: RTV Yueco
Juče u Subotici održana “Noć istraživača”, kada su učenici osnovnih i srednjih škola izložili zanimljive eksperimente i projekte. Evropska Noć istraživača se održava svake godine širom Evrope, čak i van nje, kao događaj koji se istovremeno organizuje u čak 300 gradova poslednjeg petka u septembru.
Održana Noć istraživača 2014

U Srbiji Noć istraživača se održava po peti put a finansirana je iz programa HORIZON 2020 koji predstavlja najveći program Evropske unije za istraživanje i inovacione delatnosti, a u okviru pod-programa Marija Kiri. Organizator manifestacije u Subotici bila je OŠ “Kizur Ištvan”.

Nina Ivanović je učenica 8 razreda Osnovne škole “Kizur Ištvan”. Ona i njena grupa su se predstavili sa radom o Milanu Milankoviću. Kaže da je i prošle godine učestvovala i da joj se dopada manifestacija.

Svi programi Noći istraživača su novi, atraktivni, interaktivni, prilagođeni svim uzrastima i ne zahtevaju prethodno usko-stručno obrazovanje. Osim toga, bila je to prilika da se posetioci druže sa  našim najpoznatijim naučnicima-istraživačima na najrazličitije moguće načine, koji su im otkrili  kako nauka utiče na naš svakodnevni život.

Noć istraživača održana je u atrijumu Hotela “Galerija” juče od 16 do 22 časa. Manifestacija je bila izuzetno posećena, a posetioci koji su znali tačne odgovore dobili i po neki poklon u vidu slatkiša.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 4452

Povezane vesti

Povezane teme

hotel galerija

hotel galleria

noć istraživača

OŠ Kizur Ištvan

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.