Komentara: 0
Pregleda: 1365

Održana manifestacija „Različiti, a isti“

31.03.2015. u 15:53h
Izvor: RTV Yueco
U foajeu Dečijeg pozorišta otvorena je 11. po redu izložba „Različiti, a isti“. Domaćin manifestacije bila je OSŠ „Žarko Zrenjanin“, dok su u organizaciji učestvovali i Školski centar „Dositelj Obradović“, Gerontološki centar i ove godine prvi put, Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“. Pored izložbe eksponata sa motivima Uskrsa, učesnici su izveli dramski program.
Održana manifestacija „Različiti, a isti“

Izloba „Različiti a isti“ već 11 godina za redom, ima za cilj da skrene pažnju društvene zajednice na ranjive kategorije stanovništva, njihove potrebe i podrži njihovu integraciju u društvo. Štićenici tri ustanove predstavili su svoje radove sa motivima Uskrsa, a deca Doma za decu „Kolevka“ učestvovala su u muzičkom programu. 

Nakon otvaranja izložbe, na sceni Dečjeg pozorišta izveden je program, koji su pripremile školske dramske sekcije. Prema rečima državnog sekretara u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, socijalna i boračka pitanja, Nenada Ivaniševića, pozitivan model saradnje subotičkih ustanova, koje se bave zaštitom osetljivih grupa, trebalo bi preneti i u druge sredine.

Izložba „Različiti, a isti“ bila je prodajnog karaktera, a sav prihod sa izložbe biće iskorišćen za poboljšanje uslova života i rada korisnika.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 1365
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.