Komentara: 9
Pregleda: 4013

Održana 112. sednica Gradskog veća

24.12.2015. u 14:25h
Izvor: Subotica.com
Na 112. sednici Gradskog veća grada Subotice, održanoj u sredu, 23. decembra 2015. godine, razmatran je nacrt i utvrđen predlog Odluke o budžetu grada Subotice za 2016. godinu, i upućen Skupštini grada na donošenje.
Održana 112. sednica Gradskog veća

Materijal sa održane 112. sednice Gradskog veća vezan za utvrđeni predlog Odluke o budžetu grada Subotice za narednu godinu građani mogu da pogledaju i preuzmu sa zvaničnog internet portala grada Subotice i eventualne primedbe dostave Sekretarijatu za finansije do ponedeljka, 28. decembra 2015. godine, do 14 časova, na mejl: gufinansije@subotica.rs.

Na jučerašnjoj sednici, Gradsko veće je dopunom Odluke o utvđivanju kulturnih manifestacija od posebnog značaja za Grad, u manifestacije od posebnog interesa za grad uvrstilo i "Jesenji festival jevrejske kulture".

Takođe, utvrđen je i predlog Odluke o stipendiranju učenika prvih razreda srednje škole deficitarnih zanatskih zanimanja tehničke struke, koji je upućen Skupštini grada na donošenje. Kao obrazloženje navodi se da je na osnovu  dopisa srednjih škola tehničke struke sa teritorije Grada Subotice i ukazanih potreba privrede za deficitarnim zanimanjima tehničke struke sačinjen predlog Odluke o stipendiranju učenika prvih razreda srednjih škola deficitarnih zanatskih zanimanja tehničke struke.  Predlogom Odluke je utvrđeno da se stipendiraju učenici prvih razreda deficitarnih zanatskih zanimanja tehničke struke, koje su utvrđene kao deficitarne  na osnovu izveštaja Nacionalne službe za zapošljavanje na osnovu stvarnih  potreba privrednih subjekata i preporuka srednjih škola tehničke struke sa teritorije Grada Subotice. Predviđeno je dodeljivanje 30 stipendija u iznosu od 3.000,00 dinara, koje bi bile isplaćene  u deset jednakih mesečnih rata.  

Kao kriterijumi za dodelu stipendija predviđeni su postignut uspeh i socio-ekonomski status, a dodela bi se  vršila  putem konkursa. U predlogu Odluke je utvrđeno da Grad obrazuje budžetski Fond za stipendiranje učenika prvih razreda srednjih škola  deficitarnih zanatskih zanimanja tehničke struke sa ciljem stvaranja mogućnosti za podršku u finansiranju školovanja učenika prvih razreda srednjih škola deficitarnih zanatskih zanimanja tehničke struke u vidu stipendija, kao i zadovoljavanja potreba privrede za deficitarnim zanatskim zanimanjima.  

U Hali sportova bez životinja

Na 112. sednici Gradskog veća donet je i zaključak o korišćenju Hale sportova, u kojem se navodi da u cilju namenskog korišćenja sportskog objekta koji je dat na korišćenje JP "Stadion", se zabranjuje  održavanje manifestacija u kojima učestvuju životinje.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 4013

Povezane vesti

Povezane teme

Grad Subotica

budžet 2016.

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.