Komentara: 0
Pregleda: 4110
Foto

Održan novogodišnji gala koncert Vojvođanskog kamernog orkestra

03.01.2017. u 13:23h
Izvor: Subotičke novine
U Velikoj većnici pred sam kraj 2016. godine održan je tradicionalni gala koncert koji su ovoga puta izveli članovi Vojvođanskog kamernog orkestra.
Održan novogodišnji gala koncert Vojvođanskog kamernog orkestra

Orkestar je osnovan 2014. godine, u njegovom sastavu su najbolji muzičari iz Novog Sada, Sombora, Zrenjanina, Subotice i drugih vojvođanskih gradova koji su ujedno i članovi Beogradske filharmonije, Novosadske opere i Vojvođanskog simfonijskog orkestra. U njihovoj pratnji nastupili su solistkinja Mirna Radulović, Pamela Kiš Ignjatov, sopran, i violisti Andrej i Florijan Balaž, sin i otac, a dirigent je bio Čaba Paško.

- Bila nam je izuzetna čast da se četvrtvi put predstavimo subotičkoj publici i zahvalni smo gradonačelniku i lokalnoj samoupravi što su prepoznali naš kvalitet i što su nas pozvali da nastupimo. Sedište Vojvođanskog kamernog orkestra je u Subotici, a naši članovi su cenjeni muzičari koji mogu mnogo da pruže – kaže profesor violine Miloš Nikolić, umetnički direktor VKO i koncert majstor.

Publika je imala priliku da čuje premijerno izvođenje pojedinih aranžmana, pisanih upravo za novogodišnji gala koncert u Subotici.

- Mirna Radulović je nastupila sa „Sleigh Ride“ Andersona, „The Christmas Song“ Torme/Vels, „Holy Night“ Adam, „Santa Claus is Coming To Town“ Gillespie, „Let it snow“ Cahn. Pamela Kiš Ignjatov je izvela „Mal D Amore“ Buzzi, „Melodia Sentimental“ Lobos, „Granada“ Lara, dok su Andrej i Florijan Balaž izveli Frolov „Divertimento“ za dve violine i orkestar. Uvek dajemo šansu mladim talentima i podržavamo ih. Volim da dajem deci koja puno ulažu u sebe i vežbaju po pet, šest sati dnevno dok se njihovi vršnjaci igraju. Planiramo u maju ili aprilu da ponovo nastupimo u Subotici zajedno sa mladim talentima, državnim prvacima – najavio je Miloš Nikolić.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 7 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 4110

Povezana vest

Povezane teme

miloš nikolić

vojvođanski kamerni orkestar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.