Komentara: 1
Pregleda: 4468

Održan humanitarni odbojkaški turnir za pomoć deci škole "Žarko Zrenjanin"

17.02.2014. u 11:34h
Izvor: Subotica.com
U subotičkoj Hali sportova u nedelju održan je humanitarni odbojkaški turnir pod nazivom "Deca za decu" u kojem su učestvovali kao organizator ŽOK "Subotica", zatim ŽOK "Volleystar", ŽOK "Apatin" i ŽOK "Spartak". Cilj jučerašnje akcije je bio da se kroz druženje i sport prikupe materijalna sredstva (odeća, obuća, igračke i školski pribor) za Srednju specijalnu školu “Žarko Zrenjanin” iz Subotice.
Održan humanitarni odbojkaški turnir za pomoć deci škole "Žarko Zrenjanin"

Organizator ove akcije, ŽOK ’’Subotica’’, kao sportski kolektiv postoji od 2001. godine i u sklopu kluba postoji školica odbojke i takmičarska ekipa. Klub već 13 godina trenira u sali škole ’’Žarko Zrenjanin’’ za koju je i organizovao ovu humanitarnu akciju. Želja organizatora je bila da kroz  humanitarni turnir i druženje vršnjaka pomognu deci sa specijalnim potrebama, u školi koju  pohađa jako veliki broj siromašne dece, kojima je školska užina veoma često jedini obrok u toku dana.

Turnir su otvorile dve subotičke ekipe, domaćin ŽOK "Subotica" i podmladak ŽOK "Spartak", a zatim su snage odmerili ŽOK "Volleystar" i ŽOK "Apatin". Pobednik turnira je ŽOK "Subotica" koji je u neizvesnom finalu pobedio ekipu ŽOK "Apatin" sa 2:1. U utakmici za treće mesto pobedila je ekipa Spartaka, takođe rezultatom 2:1.

Održan humanitarni odbojkaški turnir za pomoć deci škole "Žarko Zrenjanin"

Nakon finalne utakmice učenici škole "Žarko Zrenjanin" izveli su kratki plesni performans i dobili veliki aplauz prisutnih sa tribina i na terenu, a zatim je usledila i ceremonija dodele medalja i simboličnih poklona od strane učenika škole "Žarko Zrenjanin".

Održan humanitarni odbojkaški turnir za pomoć deci škole "Žarko Zrenjanin"

Nataša Jančikin, glavni organizator turnira, ujedno i trener ŽOK "Subotica" izjavila je da je vrlo zadovoljna kako je akcija protekla i količinom robe i drugih potrebština koje su prikupljene ovom prilikom.

"Prijatno sam iznenađena uspešnošću akcije. Odazvali su se mnogi sugrađani koji nemaju veze sa odbojkom, ali su došli da pomognu i donesu stvari. Dosta roditelja je došlo da podrži akciju u koju su se uključile i sudije koje ceo turnir sude besplatno. Veliku pomoć je pružio i JKP "Stadion" koji nam je dao halu na korišćenje. Sakupili smo 28 džakova garderobe i dosta hrane, što smatramo da je veoma dobro." - izjavila je Nataša Jančikin.

Održan humanitarni odbojkaški turnir za pomoć deci škole "Žarko Zrenjanin"

Izvor: Subotica.com
Humanitarni odbojaški turnir "Deca za decu" Humanitarni odbojaški turnir "Deca za decu" Humanitarni odbojaški turnir "Deca za decu" Humanitarni odbojaški turnir "Deca za decu" Humanitarni odbojaški turnir "Deca za decu" Humanitarni odbojaški turnir "Deca za decu" Humanitarni odbojaški turnir "Deca za decu" Humanitarni odbojaški turnir "Deca za decu"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 1
Pregleda: 4468

Povezana vest

Povezane teme

hala sportova

žok subotica

ženski odbojkaški klub subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.