Komentara: 2
Pregleda: 2214

Održan bazar zdravlja na Makovoj sedmici

08.10.2014. u 17:02h
Izvor: RTV Yueco
Meštani MZ "Makova sedmica" su tokom prepodneva imali prilike da besplatno provere svoje zdravlje, zahvaljujući akciji “Bazar zdravlja”. Veliki broj stanovnika ove mesne zajednice moglo je da proveri šećer u krvi, krvni pritisak, ali su od strane medicinskih radnika dobili i određene savete u vezi ishrane, odnosno očuvanja svog zdravstvenog stanja.
Održan bazar zdravlja na Makovoj sedmici

Iako uglavnom stariji, u prostorijama mesne zajednice na Makovoj sedmici, okupilo se mnogo meštana, koji su došli na besplatan pregled. Osim provere zdravlja, odmah su dobijali savete lekara, u zavisnosti od rezultata.

Po rečima zaposlenih u Zavodu za javno zdravlje, čini se da meštani Makove sedmice, bar oni koji su došli na pregled, ne mogu baš da se pohvale zdravljem. Povišeni pritisak, najčešći je zdravstveni problem kod većine pregledanih pacijenata.

Najbitniji saveti koje lekari daju, jeste pravilna ishrana, bez upotrebe testa, belog hleba i slatkiša, zatim što više povrća, a voća u zavisnosti od količine šećera u krvi. Smanjiti kalorijski unos i povećati kretanje, van kuće, i na taj način održavati svoje zdravstveno stanje, najvažniji su saveti lekara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2214
Povezane teme

makova sedmica

kontrola zdravlja

selu u pohode

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.