Komentara: 9
Pregleda: 9702
Foto

Održan 8. Festival mlade rakije u Ljutovu

14.11.2015. u 16:58h
Izvor: Subotica.com
Festival mlade rakije u Ljutovu okupio je danas više od 30 izlagača koji su predstavili više od 100 vrsta voćnih rakija. Pobednik ovogodišnjeg festivala je Ivan Piuković sa rakijom od kajsije, drugo mesto osvojio je Zoran Mamužić za rakiju od breskve, dok je treći bio Zvonko Mihaljević. Proglašene su i najbolje rakije u svakoj od voćnih vrsta.
Održan 8. Festival mlade rakije u Ljutovu

Mestimično oblačno, na momente vetrovito, ali i sunčano vreme nisu poremetili planove organizatora niti je na bilo koij način ugrozilo dobro raspoloženje koje se mogo osetiti i ove godine, na vidno posećenijem festivalu mlade rakije u Ljutovu.

Veliki broj izlagača, čak njih 33 izložilo je danas svoje proizvode od rakije i uz tradicionalno druženje i degustaciju dobili su zahvalnice i medalje za prva, druga i treća mesta, a dodeljen je i pehar za najbolju rakiju 8. izdanja festivala rakije u Ljutovu.

Održan 8. Festival mlade rakije u Ljutovu

Festival je takmičarskog karaktera i tradicionalno se dodeljuju priznanja i prigodne medalje nakon što stručni žiri donese odluku. Ove godine je rekordnih 45 proizvođača predstavilo 125 rakija, a posle ocene žirija proglašeni su pobednici po kategorijama.

Prvo mesto po kategorijama osvojili su: Saša Kopilović (jabuka), Ivan Piuković (kajsija), Branko Vidović (šljiva), Kristijan Kunji (kruška), Ivan Piuković (viljamovka), Ivan Piuković (dunja), Petar Horti (loza), Andraš Kiš (komovica) i Zoran Mamužić (breskva).

Održan 8. Festival mlade rakije u Ljutovu

- "Ove godine smo skupili više od 124 uzorka, imamo oko 30-ak izlagača i 45 takmičara. I više smo nego zadovoljni odzivom posetilaca, nismo ni očekivali da će ih biti u ovolikom broju, ali iz godine u godinu sve je više ljudi i ako se ovako nastavi moraćemo proširivati prostor - kaže domaćin Saša Kopilović. - Zadovoljni smo i kvalitetom ovogodišnje mlade rakije, mnogo je bolja nego prošle godine, vreme je učinilo svoje i voće je kvalitetnije i lepše, u sebi ima više slasti. Imamo dosta aromatičnih rakija, najviše uzoraka bilo je od jabuke, ona se najviše pekla, ali tu su i dunja, kajsija, breskva, šljiva, viljamovka... Rakija je ove godine uspela, a samim tim i ovaj festival."

Rekordan broj izlagača pratio je i rekordan broj posetilaca koji su do kasno popodne boravili na imanju u Ljutovu, a mnogi su iskoristili priliku da uživaju u domaćem roštilju koji je takođe jedan od popularnijih sadržaja ove manifestacije. Čvarci, pljeskavice, kobasice i druge mesnate đakonije privlačile su brojne posetioce praktično tokom celog dana.

Održan 8. Festival mlade rakije u Ljutovu

Festival mlade rakije u Ljutovu organizuje Udruženje "Subotička peščara", održava se u znak sećanja na poznatog poljoprivrednog radnika sa ovog područja Blaška Kopilovića, a ove godine podržao ga je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Organizatori su na osnovu "prebrojanih čašica" došli do cifre od oko 1.500 posetilaca, uz opasku da nisu svi "ušli na ulaz". Još jedan uspešno održan festival i opravdano zadovoljstvo organizatora na samo dve godine od velikog jubileja.

Izvor: Subotica.com
8. Festival mlade rakije u Ljutovu 8. Festival mlade rakije u Ljutovu 8. Festival mlade rakije u Ljutovu 8. Festival mlade rakije u Ljutovu 8. Festival mlade rakije u Ljutovu 8. Festival mlade rakije u Ljutovu 8. Festival mlade rakije u Ljutovu 8. Festival mlade rakije u Ljutovu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 9702

Povezana vest

Povezane teme

rakija

ljutovo

festival mlade rakije ljutovo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.