Komentara: 0
Pregleda: 2939

Odbojkašice u polufinalu Kupa, odbojkaši završili učešće

27.12.2014. u 09:06h
Izvor: Subotica.com
Posle sinoćnjih mečeva četvrtfinala Kupa Srbije Subotica je ostala samo sa jednim predstavnikom pošto su odbojkašice Spartaka lako savladale Jedinstvo, dok je muška ekipa i u revanšu poražena i time završila svoj nastup u ovogodišnjem najmasovnijem takmičenju.
Odbojkašice u polufinalu Kupa, odbojkaši završili učešće

Muška i ženska ekipa Spartaka sinoć je imala dijametralno suprotni pritisak - mlada ekipa mladog stručnjaka Igora Zakića morala je da u potpunosti preokrene rezultat i ne samo pobedi sa 3:0 u gostima nego da to bude usešnije nego što je to je to uradio Radnički u Subotici.

Sa druge strane odbojkašice Spartaka na gostovanju u Užicu imale su maksimalan učinak u revanš meču bio im je dovoljan jedan set da bi se plasirali među četiri najbolje ekipe Srbije u ovom najmasovnijem takmičenju.

Prve na parket su izašle odbojkašice koje su u subotičkoj Hali sportova rutinski još jednom savladale svoje protivnice iz Užica sa 3:0 i tako se pridružiei Vizuri, Crvenoj zvezdi i TENT-u.  U prvom setu gošće su prve pokazale zube, ali to je trajalo samo do sredine prvog seta koji Spartak ipak dobija posle preokreta. Demotivisane gošće, suočene sa činjenicom da su gubitkom prvog seta izgubile i teoretske šanse da iznenade Spartak iz seta u set tonule su sve dublje i dublje.

Spartak (Su) – Jedinstvo (Už) 3:0 (25:17, 25:8, 25:12)

Pre početka meča odbojkašica Spartaka Marta Drpa primila je nagradu za najbolju igračicu meseca decembra po izboru Viner Štetiše osiguranja, Udruženja odbojkaških klubova Prvih liga i Sportskog žurnala.

Odbojkašice u polufinalu Kupa, odbojkaši završili učešće

Odbojkašice u polufinalu Kupa, odbojkaši završili učešće

Oproštaj odbojkaša od polufinala Kupa

Pola časa kasnije u nemoguću misiju krenuli su i odbojkaši koji su morali da naprave pravo čudo pošto su u Subotici izgubili sa 3:0. Krenulo je odlično za Spartak, dobijen je prvi set što je podiglo optimizam da čudo ipak može da se desi, ali to je vrlo kratko trajalo pošto već u narednom setu kragujevčani podižu nivo igre i ostavljaju Spartak na 14 poena, poravnavaju rezultat u setovima i time već tada izbacuju Spartak iz daljeg takmičenja. To se osetilo i u trećem setu, pošto mladi tim Spartaka je uspeo da dođe samo do 17 poena. U četvrtom setu dolazi do blagog opuštanja domaće ekipe što Spartak koristi da dođe do još jednog seta, ali konačna pobeda ipak pripala je domaćoj ekipi koja je dobila peti set i time još jednom pobedila Spartak.

Radnički (Kg) - Spartak (Su) 3:2 (21:25, 25:14, 25:17, 18:25, 15:13)

Polufinalisti Kupa Srbije u muškoj konkurenciji su Partizan, Crvena zvezda, Vojvodina NS Seme iz Novog Sada i Radnički iz Kragujevca.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2939
Povezane teme

hala sportova

odbojka

odbojkaški klub spartak

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.