Komentara: 0
Pregleda: 3086

Odbojkašice Srbije ponovo u Subotici od 21. do 23. juna

14.05.2013. u 14:17h
Posle nedavno održanih juniorskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, Subotici je ponovo povereno domaćinstvo za odbojkaški turnir, ovaj put kvalifikacija za Evropsku ligu za žene (seniorke). Odbojkašice Srbije, aktuelni šampioni Evrope, će dočekati Belgiju, Nemačku i Izrael od 21. do 23. juna.
Odbojkašice Srbije ponovo u Subotici od 21. do 23. juna

Tek je par dana prošlo od uspešno završenog kvalifikacionog turnira održanom u subotičkoj Hali sportova u kojem su juniorke Srbije superiorno i uz maksimalan učinak obezbedile učešće na Svetskom juniorkom prvenstvu, a već stiže novo priznanje za Suboticu u vidu ukazanog poverenja za organizaciju kvalifikacionog turnira za seniorke.

U pitanju su kvalifikacije za Evropsku ligu, koje će kroz 4 vikenda odlučiti ko odlazi na Finalni turnir u Bugarskoj koji će se održati od 13. do 14. jula. Pored domaćina, izboriće pobednici grupa i najbolja drugoplasirana selekcija.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije takmičenje u B grupi Evropske lige počeće 14. juna gostovanjem u Belgiji.

U grupi A takmičiće se Turska, Bugarska, Rumunija i Mađarska. U grupi B, pored Srbije i Belgije, u ovoj grupi još se takmiče selekcije Nemačke i Izraela.

Aktuelni prvak Evrope i trostruki pobednik Evropske lige će prvog vikenda od 14. do 16. juna igrati u belgijskom Luvenu, drugi vikend na programu je od 21. od 23. juna u Subotici, treći u Hamburgu (28-30. juna), a četvrti u Ranani (5-7. jula).

Finalisti Evropske lige izboriće učešće u 22. izdanju Gran Prija 2014. godine.

Postavljeno pre 10 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3086

Povezana vest

Povezane teme

hala sportova

ženska odbojka

ženska odbojkaška reprezentacija srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.