Komentara: 0
Pregleda: 4124

Odbojkašice Srbije pobedom počele Balkansko prvenstvo

06.08.2014. u 11:20h
Izvor: Subotica.com
U subotičkoj Hali sportova juče je počelo Balkansko prvenstvo na kojem učestvuje 7 reprezentacija. Srbija je večeras, u svom prvom meču, savladala Makedoniju sa maksimalnih 3:0 (25:19, 25:10 i 25:11). Naredni meč Srbija igra večeras od 18 časova protiv Rumunije. Prvenstvo se igra do subote.
Odbojkašice Srbije pobedom počele Balkansko prvenstvo

Na prvenstvu igra sedam reprezentacija: Srbija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Grčka, Makedonija, Rumunija i Turska, a igra se po jednokružnom bod sistemu (svako sa svakim – 7. kola).

Balkansko prvenstvo će našoj reprezentaciji doći kao odlična provera pred Evropsko prvenstvo koje će biti održano od 16. do 24. avgusta u Finskoj i Estoniji.

Izabranice selektorke Marijane Boričić su u svom prvom meču na prvenstvu očekivano ostvarile maksimalnu pobedu protiv znatno slabije Makedonije. Ipak, na početku meča Srbija je dozvolila rivlakama da budu ravnopravne, da bi tek u finišu ostvarile prednost koja im je donela vođstvo od 1:0.

U drugom i trećem setu na terenu je praktično postojao samo jedan tim. Srbija je efikasno i brzo slomila otpor Makedonije i zabeležila maksimalan trijumf od 3:0, po setovima 25:19, 25:10 i 25:11.

Utakmicu u Hali sportova posmatralo je oko 200 gledalaca, a sudili su Ehsanolah Redžaejan iz Francuske i Sedrik Grelije iz Švajcarske.

Odbojkašice Srbije pobedom počele Balkansko prvenstvo

foto: Odbojkaški savez Srbije

U ostalim mečevima u prvom susretu prvog dana Rumunija je pobedila Makedoniju sa 3:0, zatim Bugarska Bosnu i Hercegovinu sa 3:1 i Turska Grčku sa 3:1.

Srbija večeras u drugom kolu igra protiv Rumunije. Taj meč se igra od 18 časova, zatim slede duel Grčke i Bosne i Hercegovine (20 časova), a p rva dva meča će odigrati Bosna i Hercegovina protiv Makedonije (14 časova), pa potom Bugarska i Turska od 16 časova.

Ulaz na sve mečeve tokom čitavog turnira je besplatan.

Prvenstvo traja pet dana (utorak-subota), a sve utakmice će suditi arbitri koji trenutno u Subotici pohađaju Kurs za međunarodne sudije FIVB.

Odbojkašice Srbije pobedom počele Balkansko prvenstvo

foto: Odbojkaški savez Srbije

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4124

Povezane vesti

Povezane teme

hala sportova

odbojka

ženska odbojka

ženska odbojkaška reprezentacija srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.