Komentara: 2
Pregleda: 3337

Odbojkašice Spartaka večeras u borbi za "majstoricu"

05.05.2015. u 12:05h
Izvor: Subotica.com
Večeras sa početkom u 18 časova u subotičkoj Hali sportova igra se četvrti meč finalne serije za šampiona Srbije. Odbojkašice Spartaka su u subotu smanjile na 2:1, a večeras će pokušati da novom pobedom odvedu seriju u peti meč.
Odbojkašice Spartaka večeras u borbi za "majstoricu"

Jednom su ove godine u plejofu već napravile preokret, a u subotnjem meču su najavile da su kadre to učiniti ponovo. Odbojkašice Spartaka izgubile su oba susreta odigrana u Beogradu, ali nastavak serije su ekspresno obezbedile u subotu na svom terenu, dok večeras imaju prilike da borbu za titulu uvedu u peti meč.

Posle ligaškog dela Spartak je zauzeo drugu poziciju, odmah iza večerašnjeg protivnika - Vizure, što je značilo da će se za prolazak u finale boriti protiv još jedne beogradske ekipe - Crvene zvezde. Posle dva meča u Subotici Spartak je gubio 2:0, ali kada su svi pomislili da će se golubice već u polufinalu oprostiti od brobe za trofej koji nikada nisu osvojili, ekipa Slobodana Galeševa je pokazala karakter i nesumnjiv kvalitet i preokrenula seriju za plasman u finale i duel sa ekipom Vizure koja je nešto ranije završila svoj posao, u četiri meča.

Odbojkašice Spartaka večeras u borbi za "majstoricu"

Vrlo slično je počelo i u finalnoj seriji, koja se kao i prethodna igra na tri pobede. Vizura je na svom terenu bila maksimalna, ali već na terenu u Subotici "golubice" su pokazale da se neće predati. Posle poraza od Spartaka došlo je do smene na čelu stručnog štaba Vizure pa je tako istu pre tri dana preuzeo Željko Tanasković, trofejni srpski odbojkaš u penziji.

Odbojkašice Spartaka večeras u borbi za "majstoricu"

U izjavi za Sportski žurnal Zoran Radojičić, predsednik Vizure objasnio je razloge za smenu Slobodana Radivojevića: - "Procenili smo da nam je potrebna nova energija u finalu i da sa Željkom Tanaskovićem možemo da je dobijemo. Slobodan Radivojević (dosadašnji trener) će ostati u klubu, što je normalno jer je sa nama od 2002. godine, a mi imamo običaj da čuvamo ljude koji su dugo sa nama. Radivojević je ove sezone osvojio dva trofeja i vodio je ekipu u Ligi šampiona" – podsetio je Radojičić.

Slobodan Galešev, iskusni stručnjak danas sa uspehom vodi klub iz Subotice i svestan je promena koje su se desile ovih dana u Vizuri (promena trenera i vlasnika kluba) ali takođe napominje da se nisu promenile igračice, a njih su već pokazale da mogu da pobede.

- "Novi trener će sigurno doneti neke promene, ali na nama je pre svega da se fokusiramo na našu igru i pokušamo da ponovimo onaj meč od subote. Oseti se da podižemo igru iz meča u meč, ukoliko uspemo još jednom da pobedimo Vizuru mi ćemo biti ti koji će biti u psihološkoj prednosti." - kratko je poručio Galešev.

Naravno, ukoliko plavo-bele iz Subotice ne uspeju večeras da zabeleže drugu pobedu, ekipa Vizure će još večeras uz pehar proslaviti novu, odnosno odbraniti titulu osvojenu prošle godine.

U prošlom meču odigranom u subotu bilo je oko 1.000 gledalaca, ali izostala je podrška "najvatrenijih". Odbojkašice Spartaka se nadaju da će se subotička publika odzvati u još većem broju i dati neophodna vetar u leđa za novi preokret i naredni meč koji bi se igrao na terenu ŽOK "Vizura".

Odbojkašice Spartaka večeras u borbi za "majstoricu"

Odbojkašice Spartaka večeras u borbi za "majstoricu"

Meč se igra od 18 časova u velikoj sali Hale sportova, a ulaz je 100 dinara. Za one koji ne budu u mogućnosti da dođu obezbeđen je TV prenos na RTS 2.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3337

Povezane vesti

Povezane teme

hala sportova

odbojka

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.