Komentara: 1
Pregleda: 2702

Odbojkašice Spartaka večeras počinju finalnu seriju za šampiona Srbije

25.04.2015. u 13:48h
Izvor: Subotica.com
Posle fantastičnog preokreta u polufinalnoj seriji plejofa u duelu protiv Crvene zvezde, odbojkašice Spartaka već večeras nastavljaju borbu za trofej šampiona Srbije. Meč se igra u Beogradu od 18 časova, a TV prenos možete da pratite na RTS2.
Odbojkašice Spartaka večeras počinju finalnu seriju za šampiona Srbije

Odbojkašice Vizure u ovu seriju ulaze sa nekoliko dana odmora više pošto su svoj plasman u finale završile u četvrom meču (sreda), za razliku od Spartaka koji je morao do poslednje kapi znoja da se pomuči i savlada Crvenu zvezdu iako su beograđanke iz Subotice otišle sa rezultatom 0:2, nedostala im je još samo jedna pobeda, ali plavo-bele im to nisu dozvolile i sasvim zaslužene našle se u finalu nacionalnog takmičenja.

Vizura je aktuelni šampion Srbije, ekipa koja je ligaški deo završila sa 16 pobeda i samo dva poraza, a koje im je naneo upravo subotički Spartak.

Finalna serija, baš kao i polufinalna, igra se na 3 pobede, prednost domaćeg terena ima ekipa koja je imala bolji plasman na kraju Super lige, a to je u ovom slučaju Vizura. Prva dva meča igraju se u Beogradu, zatim će odigrati najmanje jedan u Subotici.

Odbojkašice Spartaka večeras počinju finalnu seriju za šampiona Srbije

Foto: Odbojkaški savez Srbije (OSSRB)

Galešev: Strpljivo i kolektivno

U izjavi za sajt Wiener Städtische lige strateg Spartaka Slobodan Galešev istakao je da jedan od aduta njegove ekipe kolektiv, ali da ne želi da pravi planove unapred.

– "Do finala smo došli težim putem, Vizura lakšim, jer je prvenstvo završila na prvoj poziciji. Verujem da nam utakmice protiv Zvezde nisu oduzele mnogo energije, već da su nas ojačale i kao kolektiv i pojedinačno. Ako smo mogli to, što ne bismo i više? Videli smo i da nije i da jeste moguće vezivati pobede u malim razmacima. Siguran sam da ćemo i mi i oni početi otvoreno i igrati najbolje što možemo. Zavisno od rezultata pravićemo planove za naredne mečeve, a jedino pravilo biće: razmišljati od utakmice do utakmice, a na mečevima od poena do poena." - zaključio je Galešev.

Galešev je najavio i utakmice u Subotici, koje će Spartak, kako za sada stoji, igrati u velikoj sali:  – "U Subotici ima dovoljno dobrih poznavalaca odbojke, a nadam se da će i u Beogradu biti dobar ambijent, kako bismo vratili veru u naš sport. Činjenica je da nema mnogo gledalaca i verujem da ćemo ih privući u ovoj finalnoj seriji."

Matić: Očekujem neizvesnost, mečevi protiv Zvezde ulili su nam dodatnu snagu

Odbojkašice Spartaka večeras počinju finalnu seriju za šampiona Srbije

Foto: Odbojkaški savez Srbije (OSSRB)

Svoje viđenje predstojeće serije dala je i dugogodišnja kapitenka Tatjana Matić.

– "Dobro poznajemo Vizuru, jer godinama unazad igramo u sličnim sastavima. Među nama nema nikakvih tajni, ali očekujem da će serija biti neizvesna, a utakmice teške. Više psihički, nego fizički." izjavila je Matićeva i dodala da su utakmice protiv Crvene zvezde, njenoj ekipi ulile dodatnu energiju i snagu.

Prvi meč finalne serije se igra od 18 časova, a TV prenos ovog duela, kao i čitave serije, možete da pratite na RTS2. Drugi meč bi se igrao u sredu (29. aprila), treći u narednu subotu, dok bi se još eventualno dva igrala 5. i 8. maja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2702

Povezane vesti

Povezane teme

žok spartak

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.