Komentara: 0
Pregleda: 2479

Odbojkašice Spartaka večeras na otvaranju sezone protiv Dinama

16.10.2015. u 11:54h
Izvor: Subotica.com
Posle četveromesečne takmičarske pauze odbojkašice Spartaka, vicešampionke Srbije, večeras na domaćem terenu počinju novu sezonu u Super ligi. Utakmica se igra večeras od 19 časova.
Odbojkašice Spartaka večeras na otvaranju sezone protiv Dinama

Tokom skoro tri meseca pripremnog perioda "golubice" su odigrale nekoliko kontrolnih utakmica.

Pre nepune dve nedelje u Subotici je održan 4. Memorijalni turnir "Josip Josa Marković" na kojem je ŽOK "Spartak" sa dve pobede i jednim porazom zauzeo 2. mesto. Poslednju proveru pred početak nove sezone odbojkašice Spartaka imale su proteklog vikenda u Beogradu na 14. Memorijalnom turniru "Dragan Šakota - Šale" na kojem su "golubice" zauzele poslednje, četvrto mesto pošto su upisale oba poraza - od Jedinstva (3:0) i TENT-a (3:1).

Titula nedosanjan san - Odbojkašice Spartaka ni u sezoni 2014/15 nisu uspele da se upišu u istoriju subotičke ženske odbojke, odnosno da dođu do prvog pehara šampiona države pošto su u finalnoj seriji održanoj krajem aprila i početkom maja poraženi od Vizure (3:1).

Pored nacionalne lige i Kupa, Spartak će se takmičiti i na međunarodnoj sceni (Kup CEV) gde ih u šesnaestini finala ovog evropskog takmičenja krajem oktobra i početkom novembra očekuje dvomeč meč protiv holandskog TVT Almeloa.

Ekipu su za sada napustile Marta Drpa (MVP prethodne sezone) koja će karijeru nastaviti u Italiji, kao i dugogodišnji kapiten Tatjana Matić koja će od naredne sezone braniti boje mađarske ekipe Bekeščaba. Dve nove igračice koje će ove sezone braniti boje plavo-belih su dve korektorke - Aleksandra Jocić i Ana Dabić. U timu je još nekoliko mladih i perspektivnih igračica koje će pokušati da se nametnu stručnom štabu i zasluže svoje minute u Super ligi.

Odbojkašice Spartaka večeras na otvaranju sezone protiv Dinama

Večeras protiv DInama (19h, Hala sportova)

Na otvaranju sezone u večeras od 19 časova u subotičkoj Hali sportova gostovaće ekipa Dinama iz Pančeva, dugogodišnji superligaš, baš kao i subotičke plavo-bele.

Renovirani tim na čelu sa šefom stručnog štaba Slobodanom Galeševim favorit je pred uvodni meč nove sezone u kojoj su ambicije plejof, kao i završnica Kupa Srbije.

Utakmica 1. kola Superlige između Spartaka i Dinama igra se večeras od 19 časova.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2479

Povezane vesti

Povezane teme

hala sportova

žok spartak

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.