Komentara: 6
Pregleda: 2395

Odbojkašice Spartaka savladale šampiona Vizuru (0:3)

05.02.2016. u 09:28h
Izvor: Subotica.com
Odlična uvertira pred završnicu Kupa Srbije! U prvom meču 14. kola Superlige odbojkašice Spartaka savladale su sinoć aktuelnog šampiona Srbije ekipu Vizure sa maksimalnih 3:0 i time najavile veliku borbu za finale nacionalnog kupa koje se igra za nešto više od dve sedmice.
Odbojkašice Spartaka savladale šampiona Vizuru (0:3)

Spartak je savladao Vizuru na njenom terenu, i to maksimalnim rezultatom. Potpuno zasluženo i neočekivano, za samo 74 minuta igre. Bila je to najbolja utakmica "golubica" u ovoj sezoni i verovatno najslabiji meč Vizure.

Subotičanke su izdržale početni pritisak "ajkulica", pa su sredinom prvog seta zagospodarile situacijom. Od vođstva 19:17 pojačale su servis i potpuno poremetile prijem, činilo se iznenađene Vizure. Poveo je Spartak 24:18 i nešto kasnije realizovao četvrtu set loptu - 25:21.

Početna inicijativa domaćih u drugom setu, donela je vođstvo od 6:1. Sve je vrlo brzo tajm-autom presekao Radovan Dabić, a to je donelo novi preokret. Opet je Spartak došao do servisa i bloka, Ajkulice su vrlo brzo postale nervozne, što je rezultiralo velikim brojem grešaka.

Posle 12:10 za Spartak, morao je da menja Željko Tanasković. Ulazak Lazovićeve doneo je određeni pomak i vođstvo od 19:17. Ipak, nedovoljno za izjednačenje. Spartak je kuvanjima Cvetićanin došao do dva poena prednosti, da bi jedna od najiskusnijih igračica subotičkog superligaša donela svom timu i tri vezane set lopte (21:24). Realizovana je druga, posle servis greške Ćirovićeve.

Početak trećeg seta doneo je nervoznu igru sa obe strane, ali ipak jači ritam "golubica", koje su povele 6:4. Bilo je i 14:9, a onda poslednji trzaj domaćih i vođstvo 19:18. Nije dugo trajalo. Opet je Dabićev tajmaut urodio plodom. Od poslednjih šest poena Subotičanki, pet grešaka "ajkulica". Poslednju, Ćirovićeve, plavo-bele iz Subotice su dočekale visoko uzdignutih ruku.

Vizura - NIS Spartak 0:3 (21:25, 22:25, 21:25)

VIZURA: Kocić 7, Lozo 14, Aleksić 4, Ranković 11, Čikiriz 2, Vignjević, Pušić (libero), Miljević, Lazović 10, Ćirović 1, Dimić, Matović. Trener: Željko Tanasković.

NIS SPARTAK: Raljić 7, Cvetićanin 13, Sredić 7, Antanasijević 1, Bogdanović 13, Oluić 9, Matić (libero), Jegdić (libero), Jović, Dabić, Prolić, Vučković. Trener: Radovan Dabić.

Finalni turnir Kupa Srbije - novi duel Spartaka i Vizure

Ove dve ekipe za nešto više od dve sedmice igraće prvo polufinale Kupa Srbije. Finalni turnir će se igrati 20. i 21. februara u Staroj Pazovi, a branilac trofeja je Jedinstvo, koje će se za mesto u finalu boriti protiv Crvene zvezde.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 2395
Povezane teme

žok spartak

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.