Komentara: 2
Pregleda: 2579

Odbojkašice Spartaka poražene od Vizure posle 5 setova

15.11.2015. u 21:36h
Izvor: RTV City
U 5. kolu Super lige Srbije za odbojkašice, u Hali sportova sastale su se do sada jedine dve neporažene ekipe i glavni pretedenti na titulu NIS Spartak i Vizura iz Beograda. Nakon 102 minuta igre utakmica je rešena u tajbrejku u korist Vizure rezultatom 2:3. Ekipa Vizure je ovom pobedom zasela na vrh prvenstvene lestvice sa svih 5 pobeda nanevši tako NIS Spartaku prvi prvenstveni poraz.
Odbojkašice Spartaka poražene od Vizure posle 5 setova

Prvi set otvaraju gošće sa vođstvom 6:1 koje plave golubice ubrzo smanjuju serijom 3:0. Do tehničkog time outa gošće prave seriju 9:2 i na prvu pauzu odlaze rezultatom 12:5. Nakon tehničkog „tajma“  viđena je igra sa dosta servis grešaka u kojoj se bolje snalazi Spartak i novom serijom dolazi na 15:12.

U nastavku utakmice igralo se poen za poenom, da bi u finišu poenima Sare Lozo, Vizura povela sa 21:16. Poenom Ljijane Ranković gošće dolaze do 7 set lopti, a već prvu koristi Katarina Lazović as servisom za 25:17, 0:1 u setovima.

Odbojkašice Spartaka poražene od Vizure posle 5 setova

Na početku drugog seta viđena je izjednačena igra i velika borba na terenu, a na pauzu se odlazi minimalnom prednošću Vizure 12:11. I nakon pauze viđena je velika borba. Vizura je povela sa 16:14 ali su domaće serijom 3:0 vratile vođstvo.

Izjednačena igra obećavala je uzbudljiv  finiš ali su domaće novom serijom 3:0 povele sa 21:18, da bi nešto kasnije Bogdanovićeva odličnim prvim tempom obezbedila tri set lopte domaćoj ekipi. Prvu od tri koristi Cvetićanin za izjednačenje u setovima 1:1, 25:21.

Odbojkašice Spartaka poražene od Vizure posle 5 setova

Početak trećeg seta obeležila je Milana Rajlić koja svojim poenima i dobrim servisima donosi prednost Spartaku od 8:3. Gošće su uspele na trenutak da se konsoliduju i da smanje na 2 poena, ali su izabranice Slobodana Galeševa ponovo „dodale gas“ i na tehnički „tajm“ odlaze sa prednošću od 12:7. Nastavile su Subotičanke u dobrom ritmu i nakon pauze i zahvaljujući dobrom igrom u polju i sjajnim napadom prosto razbijaju Vizuru do kraja seta i poenom Bogdanovićeve postavljaju 25:12 za 2:1 u setovima.

Odbojkašice Spartaka poražene od Vizure posle 5 setova

Velika borba i česta promena vođstva obeležili su početak četvrtog seta. Poenima Čikiriz i Ranković ali i greškama Spartaka, Beograđanke preuzimaju vođstvo i na pauzu odlazi sa prednošću 12:7. Nastavile su i nakon pauze u istom ritmu izabranice legendarnog Željka Tanaskovića da osvajaju poene. U tim trenutcima igra subotičanki se u potpunosti raspala što gošće maksimalno eksploatišu i odvode utakmicu u tajbrejk 25:13, 2:2.

Odbojkašice Spartaka poražene od Vizure posle 5 setova

Nastavile su gošće i na početku odlučujućeg seta da maksimalno koriste nepostojanje prijema Spartaka i stiču veliku prednost od 7:0. Domaće se nisu predale i serijom od sedam poena smanjuju prednost na 7:9. Ipak gošće su do kraja odigrale koncetrisanije i poenom Sare Lozo rešavaju utakmicu u svoju korist 15:10, 2:3.

NIS Spartak - Vizura 2:3 (17:25, 25:21, 25:12, 13:25, 10:15)

Domaću ekipu predvodila je kapiten Tanja Sredić sa 17 poena, Bogdanović je osvojila 14, a Rajlić 13 poena, dok je u ekipi Vizure najbolja je bila Lozo sa 19 poena. NIS Spartak je napravio 16 servisnih grešaka i čak 19 na prijemu, dok su gošće sa druge strane načinile znatno manji broj - 5 servisnih i 12 na prijemu.

U narednom kolu u nedelju odbojkaškice Spartaka dočekuju na svom parketu ekipu Jedinstva iz Stare Pazove.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2579
Povezane teme

hala sportova

hala sportova subotica

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.