Komentara: 1
Pregleda: 5287

Odbojkašice Spartaka pobedom počele novu sezonu u Super ligi

21.10.2014. u 22:38h
Izvor: Subotica.com
Ekspresna pobeda odbojkašica Spartaka na startu nove sezone protiv novajlije u Super ligi, kragujevačke ekipe "Kraguj" posle samo 63 minuta igre uz maksimalnih 3:0 (25:11, 25:14, 25:15). U narednom kolu, u nedelju od 18 časova, ŽOK "Spartak" ugošćava lajkovački Železničar.
Odbojkašice Spartaka pobedom počele novu sezonu u Super ligi

Rezultat po setovima jasan je pokazatelj snaga u ovom duelu. U sva tri seta vrlo brzo su domaće pravile veliku razliku, a gošće ni jednog trenutka nisu bile u prilici da ih makar ozbiljnije ugroze. Kraguj će ipak bodove morati da traži protiv slabijih rivala.

Čak četiri igračice Spartaka bile su dvocifrene, Jelena Oluić je nanizala 15 poena (sedam asova), Sofija Medić 14 (deset blokova), Tanja Sredić 12 (četiri bloka), a Marta Drpa 11. Najefikasnija kod Kragujevčanki bila je Bojana Brković, sa sedam poena (tri asa).

Odbojkašice Spartaka pobedom počele novu sezonu u Super ligi

NIS SPARTAK: Cvetićanin, Drpa 11, Sredić 12, Brković 4, Antanasijević, S. Medić 14, O. Medić 6, T. Matić, Radakov, Oluić 15, D. Matić (libero), Živanović. Trener: Damir Petković.

KRAGUJ: Ignjatović (libero), S. Petrović, Pavlović 4, Brković 7, Milosavljević (libero), Šviković 4, Mačužić 3, Dončić 2, Davinić, Lekić, A. Petrović 1, Dimitrijević. Trener: Dragan Mratinković.

"Čestitam svojoj ekipi na prva tri boda u novoj sezoni. Ekipi Kraguja čestitala bi na ulasku u Super ligu i želim im uspeh u narednim utakmicama. Svaki početak je teško, nama je drago da smo probili led i uzeli ova tri boda, veoma bitna za nas." - izjavila je Dragana Brković, tehničar Spartaka

Odbojkašice Spartaka pobedom počele novu sezonu u Super ligi

- "Malo smo grčevito ušle u meč, ovo nam je prva utakmica u Super ligi, trudile smo se koliko smo mogle." - izjavila je Aleksandra Dončić, tehničar Kraguja

Odbojkašice Spartaka pobedom počele novu sezonu u Super ligi

Trener ŽOK "Spartak" Damir Petković bio je zadovoljan pruženom partijom i prvom pobedom na startu sezone, naglasivši da je ova utakmica poslužila kao dobra prilika da se ekipa još malo uigra pred važne mečeve koji ih očekuju u narednom periodu.

- "Neposredno pred ovu utakmicu učestvovali smo na međunarodnom turniru u Turskoj na kojem smo zauzeli 2. mesto u konkurenciji 4 ekipe i najjače turske lige i ovo nam je bila sjajna provera pred start prvenstva. Što se tiče današnje utakmice, evidentna je razlika između ove dve ekipe. Kragujevčanke su pružile dostojan otpor, borile su se koliko su mogle, mi smo u pojedinim delovima utakmice popustili sa koncentracijom, ali gledaćemo da takve periode smanjimo." - izjavio je Petković

Odbojkašice Spartaka pobedom počele novu sezonu u Super ligi

Trener gostiju Dragan Mratinković čestitao je Spartaku na zasluženoj pobedi naglasivši da njegova neiskusna ekipa nije mogla da se suprotstavi protivnicama ni u jednom segmentu igre.

- "Žao mi je što nismo pružili malo veći otpor, nadao sam se da to možemo, ali nažalost nije išlo i Spartak je sasvim zasluženo pobedio, na čemu čestitam i želim im puno uspeha u daljem takmičenju" - zaključio je Mratinković

Odbojkašice Spartak u nedelju od 18 časova dočekuju ekipu Železničara iz Lajkovca, zatim gostuju Crvenoj zvezdi, što će po rečima Petkovića biti prava provera za njegovu ekipu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 5287
Povezane teme

hala sportova

žok spartak

ženski odbojkaški klub spartak

damir petković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.