Komentara: 6
Pregleda: 2611

Odbojkašice Spartaka izjednačile rezultat u polufinalnoj seriji plejofa

18.04.2015. u 22:06h > 20.04.2015. u 13:06h
Izvor: Subotica.com
Uzvratile su Subotičanke istom merom Crvenoj zvezdi za dva poraza u Subotici i izjednačile rezultat na 2:2. Naredni meč igra se u Subotici, a pobednik će se pridružiti Vizuri u finalu i borbi za trofej šampiona Srbije.
Odbojkašice Spartaka izjednačile rezultat u polufinalnoj seriji plejofa

Za nešto manje od dva časa borbe u hali "Šumice" odbojkašice Spartaka vratile su i drugi brejk u duelu protiv Crvene zvezde i tako iz nepovoljnog došli do vrlo povoljnog položaja koji im pruža priliku da se pred domaćom publikom dokažu da su vredne velikog finala prvenstva Srbije.

Odbojkašice Spartaka u ovom meču su bile bolje u svim elementima igre, i što je najvažnije daleko motivisanije i borbenije od rivala, koji nije znao da iskoristi svoje šanse, a bilo ih je na pretek, počevši od prvog seta, u kojem su domaće vodile sa 9:6, a potom propustile kontru.

Vodila je Zvezda i sa 17:15, bila u egalu sve do 21:21, ali je tada ostala bez koncentracije. I igrača koji bi mogao da „prelomi”. Posle greške Adele Helić Spartak je poveo sa 23:21, a nedugo potom Drpa je iskoristila drugu set loptu – 25:23.

U drugom periodu Subotičanke su povele sa 4:1, a tada je trener Zvezde Kovačević zamenio dizače, na klupu je poslao Milović, a na teren mladu Aleksandru Brđović. I to je dalo rezultata. Crveno-bele su brzo izjednačile (7:7), a posle dva bloka Kecmanove u kratkom periodu na Drpi su i povele (19:16). U završnici nije bilo dileme, pa je Zvezda izjednačila – 25:19.

Treći set je, ispostavilo se, bio presudan. Viđeno je mnoštvo preokreta, veliki broj grešaka, ali i odličnih poteza na obe strane. Vodio je Spartak sa 6:3, pa je Zvezda preokrenula na 12:9, vodila i sa 16:12. U završnici su crveno-bele imale i „plus tri“ (22:19), ali je Spartak izjednačio (22:22).

Ipak, imala je Zvezda prvu set loptu (24:23), kad je Milenković prošla tešku loptu, ali su Subotičanke izdržale i to. Sredić je u kontri izblokirala Helićku, a potom je Drpa prošla dve kontre i donela preokret – 26:24.

Domaće su i u četvrtom periodu vodile, a ulazak Nikoline Lukić umesto indisponirane Milenković doneo je boljitak. Povele su crveno-bele sa 9:5, ali su ponovo brzo prepustile inicijativu gošćama. Spartak je brzo izjednačio (11:11), još brže uz odlične servise Sredićke napravio prednost (16:13).

Ispostavilo se da je to bio kraj otpora crveno-belih, koje osim Ljubice Kecman nisu imale raspoloženu igračicu. Sa druge strane, Spartak je do trijumfa predvodila Marta Drpa, uz veliku podršku ostalih saigračica, pre svih Sredić i Antanasijević. Spartak je lako priveo meč kraju i zasluženo izborio majstoricu – 25:19.

Crvena zvezda - Spartak 1:3 (23:25,  25:19, 24:26, 19:25)

CRVENA ZVEZDA: Trnić 11, Popović 9, Helić 16, Milenković 7, Kecman 11, Milović, Rosić (libero), Pušić (libero), Brđović 2, Lukić 3, Jejić, Ašonja. Trener: Branko Kovačević.

NIS SPARTAK: Cvetićanin 14, Drpa 24, Sredić 14, Antanasijević 5, S. Medić 6, T. Matić 4, D. Matić (libero), Oluić, Vukoja, Rajlić, Vučković, Živanović. Trener: Slobodan Galešev.

Najbolja u ekipi Spartaka bila je iskusna Marta Drpa sa 24 osvojena poena, a pratile su je Cvetićanin i Sredić sa po 14 osvojenih poena. Sa druge strane u domaćoj ekipi standardno najbolja bila je Adela Helić sa 16, a Trnić i Ljubica Kecman su ostvarile po 11 poena.

Naredni meč protiv Crvene zvezde igraće se u sredu, 22. aprila, u subotičkoj Hali sportova.

Bilo bi malo nerealno da nas je Zvezda eliminisali sa 3:0 u seriji, kaže trener Spartaka Slobodan Galešev. Nije opravdanje, ali Banjica nije naš pravi domaći teren, priča Branko Kovačević trener Zvezde

- Bilo bi malo nerealno da nas je Zvezda eliminisali sa 3:0 u seriji. Uspeli smo sve vreme da kontrolišemo igru i izborimo majstoricu. Problem je samo to što smo kod kuće gubili. Sada se postavlja pitanje da li je moguće da mi tri puta zaredom izgubimo u Subotici ili da li je moguće da Zvezdu pobedimo tri puta zaredom. Ipak, desiće se nešto što je malo verovatno. U sredu očekujem dugu i tešku utakmicu, a slaviće ona ekipa koja bude više verovala u pobedu - ističe strateg Spartaka Slobodan Galešev u izjavi za Večernje novosti.

Crveno-bele su posle podviga u Subotici kod kuće ispustile dve meč lopte. Ni preksinoć nisu uspele da nadigraju Subotičanke, koje je sjajno predvodila njihova bivša igračica Marta Drpa sa 24 poena. Kod zvezdašice odskočila je Adela Helić sa 16 poena.

- Nije opravdanje, ali Banjica nije naš pravi domaći teren. Ušli smo u halu pre desetak dana i imali tri, četiri treninga. Najpravednije što će o pobedniku odlučivati peta utakmica, jer i nije bilo realno da bilo koja ekipa slavi u tri meča. Igrali smo bolje nego u trećoj utakmici, ali je i Spartak podigao nivo svoje igre. Očekujem dugačku i tešku majstoricu. Ekipa koja se bolje izbori sa psihološkim pritiskom imaće veće šanse za pobedu - naglašava kormilar Crvene zvezde Branko Kovačević.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 2611

Povezane vesti

Povezane teme

žok spartak

ženski odbojkaški klub spartak

ženski odbojkaški klub crvena zvezda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.