Komentara: 2
Pregleda: 2393

Odbojkašice Spartaka bolje od Crvene zvezde (3:1)

05.12.2015. u 10:33h
Izvor: Subotica.com
U 8. kolu Wienerstadtische Superlige odbojkašice Spartaka savladale su Crvenu zvezdu rezultatom 3-1 (26-24, 25-19, 17-25, 25-18) pred oko 400 gledalaca u Hali sportova. Narednog vikenda "golubice" gostuju u Zrenjaninu.
Odbojkašice Spartaka bolje od Crvene zvezde (3:1)

Prvi set bolje su otvorile gošće da bi nakon dobrih servisa Ane Bogdanović i bloka Tanje Sredić Spartak stigao do dva poena prednosti. Već na početku utakmice videlo se koliko beogradskoj ekipi znači dolazak Vesne Đurišić, proslavljene reprezentativke naše zemlje, koja svojim poenima nije dozvoljavala protivniku da napravi veću razliku. Sredinom seta ekipe su se smenjivale u vođstvu a subotičanke su nešto osetnuju prednost imale pri rezultatu 20-17. Nakon izmena koje je izvršio trener Aleksandar Bošković i dobrih servisa Marije Pucarević i Bojane Milenković  Crvena zvezda stiže do izjednačenja pri rezultatu 24-24. Osvojivši dva vezana poena iz bloka ekipa Spartaka uspešno završava  prvi period igre (26-24).

Početkom drugog seta igralo se poen za poen da bi prvu osetniju prednost stekle crveno bele. Posle uspešnog bloka i skraćene dijagonale Bojane Milenković rezultat je bio 6-9 da bi do tehničkog tajma prednost porasla na četiri poena. Pauza je više prijala domaćoj ekipi koja zahvaljujući Sonji Milanović stiže do izjednačenja. Nova igračica Spartaka bila je uspešna u napadu a dobrim servisom pravila je dosta problema prijemu protivnika.  Sredinom drugog seta gledali smo lepu odbojku i duge poene. Novu seriju domaćina ponovo je inicirala Sonja Milanović koja je osvojila neke važne poene servisom, uspešno ju je pratila Jelena Oluić i Spartak je ovaj period igre mirno priveo kraju (25-19).

Treći set je u potpunosti obeležila Vesna Đurišić. Iskusna odbojkašica Crvene zvezde vezala je dva uspešna bloka i poen u napadu za najveću prednost svoje ekipe koja je sredinom  seta iznoslia 8 poena. Pri rezultatu 7-15 trener Spartaka Slobodan Galešev reagovao je tajm –autom nakon čega je njegova ekipa donekle popravila igru ali nedovoljno za potpuni rezultatski povratak u ovom setu. Gošće su igrale smireno i na samom kraju vratile najveću prednost, set je završen rezultatom 17-25.

Početkom narednog perioda plavo bele stižu do 3-0 nakon dobrih servisa Aleksandre Cvetićanin. Zvezda je uspela da izjednači ali je Milanovićeva odservirala as a potom je poentirala Jelena Oluić i subotička ekipa je imala novu prednost od tri poena. Zvezda se nije predavala i ubrzo je uspela da vrati rezultatsku ravnotežu. Nakon slabijeg prijema gošći Aleksandra Cvetićanin dobro je reagovala na mreži i na tehničkom tajmu njen tim je imao dva poena prednosti. Nakon odmora domaće su podigle nivo igre gotovo  u svim segmentima što Zvezda nije uspela da isprati. Već prva meč lopta je iskorišćena i Spartak je zasluženo slavio.

Spartak - Crvena zvezda 3-1 (26-24, 25-19, 17-25, 25-18)

Hala sportova: „Dudova šuma“.
Gledalaca: 400.
Trajanje meča: 101 minut.

NIS SPARTAK: Jović, Rajlić, Cvetićanin 14, Milanović 17, Sredić 10, Antanasijević 3, Bogdanović 9, Jegdić (libero), Oluić 19, Dabić, Matić (libero), Živaović. Trener: Slobodan Galešev.

CRVENA ZVEZDA: Đurišić 8, Sekulić 13, Čanak 7, Marinković 11, Rosić (libero), Brđović, Radmilović, Milenković 14, Tasić 1, Pucarević 5, Kecman 4, Zlatić (libero). Trener: Aleksandar Bošković.

U pobedničkom timu Jelena Oluić je poentira 19 puta a Sonja Milanović je sa dva poena manje nagovestila još bolju igru Spartaka u nastavku sezone kada je napad u pitanju. U ekipi Crvene zvezde Bojana Milenković je upisala 14 poena, a 13 Anastasija Sekulić.

Ovom pobedom Spartak je zauzeo 2. mesto na tabeli sa 19 osvojenih bodova, a narednog vikenda gostuje u Zrenjaninu istoimenoj ekipi.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2393
Povezane teme

hala sportova

hala sportova subotica

subotička hala sportova

odbojka

ženski odbojkaški klub spartak

ženski odbojkaški klub crvena zvezda

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.