Komentara: 4
Pregleda: 4503

Odbojkašice i odbojkaši Srbije sigurni u svojim mečevima

09.01.2015. u 21:42h > 22:53
Izvor: Subotica.com
Odbojkašice Srbije lako su savladale Ukrajinu u drugom meču drugog dana kvalifikacija za Evropsko prvenstvo kadetkinja. Jednako uspešni su bili i kadeti Srbije koji su bili bolji od Švedske rezultatom 3:1. Ženska reprezentacija sada ima 2/2, dok je muški kolektiv na 1/1.
Odbojkašice i odbojkaši Srbije sigurni u svojim mečevima

U subotičkoj Hali sportova u četvrtak su počele kvalifikacije za Evropsko prvenstvo za kadete i kadetkinje koje će tokom marta i aprila održati u Bugarskoj i Turskoj. Subotica je domaćin jedne od kvalifikacionih grupa koje odlučuju o putnicima na završnicu, a naše selekcije za sada imaju maksimalan učinak.

U prvom meču dana kadetkinje Švajcarske savladale su Francusku rezultatom 3:0, da bi u sledećem duelu naša reprezentacija identičnim rezultatom lako izašla na kraj sa Ukrajinom i zabeležila svoju drugu pobedu.

Odbojkašice i odbojkaši Srbije sigurni u svojim mečevima

foto: Odbojkaški savez Srbije

Kao poslednji meč dana odigran je susret između kadeta Srbije i Švedske, a i tom prilikom ponovo se radovala domaća publika, u nešto neizvesnijem meču,  za prvu pobedu u prvom meču kvalifikacija za Srbiju.

  • (Ž) Švajcarska - Francuska 3:0 (25:15, 25:14, 27:25)
  • (Ž) Srbija - Ukrajina 3:0 (25:15, 25:10, 25:11)
  • (M) Srbija - Švedska 3:1 (23:25, 25:18, 25:19, 25:23)

Odbojkašice i odbojkaši Srbije sigurni u svojim mečevima

Turnir se nastavlja sutra mečevima između kadetekinja Švajcarske i Ukrajine (15 časova), zatim sledi meč kadeta Češke i Švedske (17,30), da bi subotnji program zatvorili kadeti Srbije i Ukrajine (20 časova).

U nedelju se igra poslednji dan kvalifikacija kada će biti poznato ko će direktno nastupiti na EP, a uoči susreta između kadeta Srbije i Češke (17,30) biće priređena mala svečanost u kojoj će predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić uručiti odbojkaške lopte gradonačelniku Subotice Jeneu Maglaiju koje Savez poklanja našem gradu u znak zahvalnosti za organizaciju kvalifikacionog turnira.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 4503

Povezana vest

Povezane teme

hala sportova

odbojkaška reprezentacija srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.