Komentara: 10
Pregleda: 3087

Odbojkašice Crvene zvezde povele u polufinalnoj seriji za šampiona Srbije

11.04.2015. u 00:03h
Izvor: Subotica.com
Odbojkašice Crvene zvezde uspele su da naprave brejk na gostovanju u Subotici i savladaju Spartak za vođstvo od 0:1 u seriji koja se igra na tri pobede. Konačan rezultat je bio 1:3 za Crvenu zvezdu. Naredni meč igra se ponovo u Subotici u ponedeljak od 19 časova.
Odbojkašice Crvene zvezde povele u polufinalnoj seriji za šampiona Srbije

Zbog boljeg plasmana na kraju ligaškog dela ŽOK "Spartak" će u ovoj seriji imati prednost domaćeg terena, odnosno u slučaju petog meča igraće se u Subotici.

Već u prvom meču beograđanke su uspele da naprave brejk i povedu sa 1:0 posle odličnog meča koji je obilovao atraktivnim poenima, ali i neočekivanim greškama kako u polju od strane obe ekipe, tako i u sudijskim kvalifikacijama spornih situacija.

Prvi set dobila je ekipa Spartaka na razliku 26:24. Odlična igra domaće ekipe do polovine seta stvorila je dovoljnu zalihu da se uđe u mirnu završnicu, ali sve ono mukom zarađeno igračice Spartaka zamalo su prokockale pošto su dozvolile gošćama da set odvedu u neizvesnu završnicu, ali sreća i znanje su u ovom setu bili na strani Spartaka koji je zasluženo poveo sa 1:0.

Odbojkašice Crvene zvezde povele u polufinalnoj seriji za šampiona Srbije

U drugom setu ponovo se igralo na razliku, ali ovaj put prve do odlučujućeg poena su stigle gošće iz Beograda. Prvih nekoliko poena držalo je meč u egalu, ali posle 4:4 Zvezda pravi mini seriju i stvara prvu osetljivu prednost koju je sigurno držala do 19. poena, nakon kojeg Spartak dodaje gas i sa par vezanih poena uvodi ponovo set u triler završnicu, ali nisu imali snage da naprave potpuni preokret i tako ekipa Crvene zvezde poravnava rezulat na 1:1 (26:28)

U trećem setu bolji start imale su beograđanke koje su u jednom momentu vodile i 7:2, a razliku koju su stekle na početku žestokom borbom su čuvale ponovo  do poslednje trećine seta, kada Spartak ponovo na krilima domaće publike stiže i prestiže prednost Crvene zvezde, ali ponovo je falilo malo sportske sreće da se napravi preokret i ponovo vrati prednost u setovima (23:25).

Odbojkašice Crvene zvezde povele u polufinalnoj seriji za šampiona Srbije

Četvrti set ponovo bolje započinje Spartak, ali  gošće vrlo brzo uspostavljaju ravnotežu. Spartak se snažno borio, igrao požrtvovano i odlučno, ali gošće posle osvojenog trećeg seta osećale su da mogu da završe meč u svoju korist. Kada se četvrti set lomio stekao se utisak da je bilo nekoliko spornih odluka sudija na štetu Spartaka, a te odluke kao da su unele nervozu u tim Slobodana Galeševa koji je pokušao sa čestim izmenama da trgne ekipu, ali beograđanke su mirno privele ispostavilo se poslednji set na današnjem meču i zasluženo zabeležile prvu pobedu u polufinalnoj seriji.

Spartak - Crvena zvezda 1:3 (26:24, 26:28, 23:25, 21:25)

Spartak: Vukoja, Rajlić, Cvetićanin 14, Drpa 21, Sredić 11, Vučković, Antanasijević 4, Medić 11, T. Matić 12, Oluić, D. Matić (libero), Živanović.

Crvena zvezda: Trnić 6, Čanak, Popović 7, Brđović, Helić 30, Pušić (libero), Rosić (libero), Milenković 12, Stijepić, Kecman 2, Lukić 10, Milović 10. Trener: Branko Kovačević.

Odbojkašice Crvene zvezde povele u polufinalnoj seriji za šampiona Srbije

Prvi meč polufinalne serije u maloj sali Hale sportova gledalo je tek oko 350 posetilaca. Naredni meč igra se ponovo u Subotici u ponedeljak od 19 časova.

Uskoro detaljnije.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 3087

Povezane vesti

Povezane teme

hala sportova

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.