Komentara: 0
Pregleda: 2434

Odbojkaši Vojvodine izbacili Spartak iz Kupa

24.11.2015. u 21:59h
Izvor: Subotica.com
Odličan meč u četiri seta pripao je novosadskoj Vojvodini koja je uz mnogo muke opravdala ulogu favorita, a za to su "krivi" subotički plavo-beli koji su pružili fantastičnu partiju u meču koji je bio neizvestan do poslednjeg poena.
Odbojkaši Vojvodine izbacili Spartak iz Kupa

U Hali sportova večeras je odigran prvi meč 1/8 finala Kupa u kojem su se sastali Spartak i Vojvodina, a posle 101 minut  igre nastavak takmičenja obezbedili su Novosađani.

Mnogi koji su gledali meč uživo su se sigurno zapitali šta bi se desilo da je Spartak dobio prvi set, a vrlo lako je moglo da bude tako da je kod domaće ekipe bilo malo više sreće i koncentracije u završnici koju su gosti ipak priveli u svoju korist.

U tom uvodnom setu Spartak je igrao fantastično, vodio od prvog poena, ali iskusniji i na kraju krajeva sa razlogom favorizovani gosti su prvo izjednačili na 23:23, a zatim preokrenuli i sa dva vezana poena osvojili svoj prvi set.

Odbojkaši Vojvodine izbacili Spartak iz Kupa

U drugom setu obe ekipe su otvorile sa servis greškama, a zatim je Vojvodina zaigrala bolje u napadu i koristi svaku Spartakovu grešku, a bilo ih je u prvom delu tog seta, što je omogućilo Novosađanima da steknu prvu opipljiviju prednost u večerašnjem duelu.

Dugo je Spartak vijao rezultat i priključak, a strpljivom i hrabrom igrom sredinom seta Spartak je prišao na -2 (17:19), ali nije bilo dovoljno snage za preokret kakav su priredili gosti u prethodnom setu.

Odbojkaši Vojvodine izbacili Spartak iz Kupa

Odbojkaši Vojvodine izbacili Spartak iz Kupa

Svesni da itekako mogu da se nose sa liderom Superlige plavo-beli su odlično otvorili treći set i od samog početka nametnuli svoj ritam u kojem su nošeni snažnom podrškom sa tribina male sale Hale sportova povećavali prednost i zalihu za miran kraj.

Mirne završnice ipak nije bilo ni u ovom setu pošto su gosti pri rezultatu 23:19 za Spartak sa nekoliko vezanih poena zabrinuli sve koji su večeras bili uz plavo-bele, ali posle tajmauta koji je zatražio trener Spartaka Igor Žakić drama je sprečena i Spartak je smanjio na 1:2.

Odbojkaši Vojvodine izbacili Spartak iz Kupa

U četvrtom setu igralo se hrabro i odlučno na obe strane, a publika je mogla da uživa u atraktivnim poenima i u ovom, ispostavilo se odlučujućem setu.

Novosađani su tokom čitavog seta vodili, Spartak je sredinom seta prišao na  poen zaostatka, ali gosti su još jednom dodali gas i činilo se da će lako da dođu do svog 25. poena koji bi im ujedno značio i prolaz u četvrtfinale, ali Spartak se nije predavao, plavo-beli su još jednom, kao i u većem delu meča, iako na papiru autsajderi, insistirali da ne žele da predaju oružje bez borbe, i to ne da su dokazali nego su i bili u najmanju ruku ravnopravni lideru Super lige.

Odbojkaši Vojvodine izbacili Spartak iz Kupa

Odbojkaši Vojvodine izbacili Spartak iz Kupa

Sa nekoliko vezanih poena Spartak je prišao na minus dva. Seriju Žakićevih pulena nije uspeo da prekine ni tajmaut gostiju, ali rezultat je bio isuviše na granici odluke seta da bi bilo prilike da se učini pravo čudo i da se meč odvede u peti set u kojem je moglo svašta da se desi.

Na kraju meč je završen pobedom Vojvodine rezultatom 1:3, ali domaći odbojkaši su bili zadovoljni svojim večerašnjim izdanjem, što je i publika nagradila velikim aplauzom po završetku meča.

Odbojkaši Vojvodine izbacili Spartak iz Kupa

Spartak - Vojvodina 1:3 (25:23, 25:20, 23:25 i 25:22)

U domaćoj ekipi najefikasniji je bio Kecman sa 16 poena, pratili su ga Jungić sa 12, Janačkov je upisao 11, Tumbas i Dodić su bili precizni 9 puta, odlični Eremić koji je najzaslužniji za dobru igru Spartak u trećem setu stao je na 8 poena, Lozić je 3 puta poentirao, a po jedanput to su učinili Facol i Stoković

Spartak ovim porazom završava učešće u ovosezonskom Kupu Srbije, a već u subotu očekuje ih meč 7. kola Prve lige u kojem dočekuju ekipu iz Kosovske Mitrovice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2434

Povezana vest

Povezane teme

hala sportova

subotička hala sportova

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.