Komentara: 1
Pregleda: 1689

Odbojkaši Spartaka ubedljivi protiv Metalca

23.10.2015. u 23:46h
Izvor: Subotica.com
U drugom kolu Prve lige Srbije odbojkaši Spartaka dočekali su Metalac Takovo iz Gornjeg Milanovca, zabeležili pobedu rezultatom 3-0 i tako upisali prve bodove u novoj sezoni. U narednom kolu Spartak gostuje ekipi Borca iz Starčeva.
Odbojkaši Spartaka ubedljivi protiv Metalca

Ekipa Igora Žakića dobro je otvorila utakmicu, prvu seriju napravila na servis kapitena Janačkova i stekla prednost od četiri poena. Na tehničkom tajmu bilo je 12-7 da bi najveću prednost Spartak imao pri rezultatu 20-10. Trener gostiju Miloš Ignjatović reagovao je tajm-autom ali to nije značajnije promenilo situaciju. Domaći su uspešno priveli set kraju a Janačkov je poentirao za 25-16.

Početak drugog seta pripao je ekipi Metalca, napravili su gosti razliku od tri poena i činilo se da mogu da poprave bledu sliku iz prethodnog perioda. Tada Spartak pravi seriju od šest poena i furiozno vraća prednost. U tim trenucima odlično je funkcionisao blok domaćina koji na tehničkom tajmu pravi razliku od sedam poena. Nakon pauze plavo beli nastavljaju u ritmu kakav gosti nisu mogli da isprate. Jovanović je odličnim servisom vezao dva poena i svom timu doneo dvocifrenu prednost. Odbojkaši Spartaka mirno su priveli kraju i ovaj set koji je završen rezultatom 25-12.

Počatak trećeg perioda podsetio je na drugi set. Ponovo je ekipa iz Gornjeg Milanovca povela, napravila tri poena prednosti  ali  su subotičani to brzo anulirali a kako je vreme odmicalo podizali nivo igre i pravili sve veću razliku.  Držali su se gosti do tehničkog tajma ali su onda na scenu stupili mladi Čajić, pa zatim Dodić koji su inicirali novu seriju svoje ekipe.

Treći set završen je identičnim rezultatom kao i prvi, domaći tim bio je bolji u svim segmentima igre i na kraju zasluženo slavio.

Spartak - Takovo 3:0 (25:16, 25:12, 25:16)

Trener OK "Spartak" bio je zadovoljan nakon osvajanja prvih bodova u novoj sezoni, ali i partijama mlađih igrača koji su večeras iskoristili svoje minute na pravi način i pokazali da se može računati na njih.

- "Ova utakmica dobro nam je došla nakon poraza u prvom kolu i kao priprema za naredna dva koja su nam veoma bitna. Čekaju nas teška gostovanja Pančevu i zatim Železničaru u Beogradu. Posle slabog izdanja u Požarevcu vratili smo se u pravom trenutku, pred domaćom publikom... Mislim da smo pokazali solidnu igru, protivnik možda nije bio adekvatan ali bez obzira na to nismo se opustili ni u jednom trenutku, uspeli smo da zadržimo nivo koncentracije i odigramo dobro do kraja utakmice. Izuzetno mi  je drago što su mlađi igrači dobro iskorisili svoju šansu, oni su momci na koje računam u narednom periodu. " - izjavio je Žakić,

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 1689
Povezane teme

hala sportova

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.