Komentara: 0
Pregleda: 2528
Foto

Odbojkaši Spartaka savladali ekipu iz Kosovske Mitrovice (3:0)

08.12.2015. u 19:57h
Izvor: Subotica.com
U zaostalom meču 7. kola Prve lige Srbije odbojkaši Spartaka zabeležili su večeras ubedljivu pobedu protiv ekipe Kosovske Mitrovice rezultatom 3:0. Ekipa Igora Žakića nije odigrala na vrhunskom nivou, ali i ta igra bila je i više nego dovoljna za osvajanje kompletnog "plena" i nastavak dobrih igara u prvenstvu.
Odbojkaši Spartaka savladali ekipu iz Kosovske Mitrovice (3:0)

Zbog neuobičajenog termina na tribinama je bilo manje gledalaca nego inače, a šansu da posete Halu sportova u većem broju ljubitelji odbojke će imati već u petak kada u Subotici gostuje ekipa Jagodine.

Odbojkaši Spartaka uspeli su dobrim blokom i servisom da naprave razliku u ranoj fazi prvog seta. Eremić je dobro reaagovao na mreži posle servisa Faćola, usledio je i uspešan blok i plavo beli su na tehničkom tajmu imali velikih šest poena prednosti. Najvećih plus devet domaćin je imao pri rezultatu 19-10 nakon što je as odservirao Nemanja Jungić. Ekipa Kosovske Mitrovice je prvu ozbiljniju seriju napravila kada je na servis Ristića vezala šest poena. Igor Žakić, trener subotičkog prvoligaša, tada je zatražio tajm aut kako bi zaustavio nalet protivnika. Usledio je sigurniji prijem i dva vezana poena Eremića za 25-21 i prednost u setovima.

Odbojkaši Spartaka savladali ekipu iz Kosovske Mitrovice (3:0)

Odbojkaši Spartaka savladali ekipu iz Kosovske Mitrovice (3:0)

Drugi period utakmice počeo je dobrim servisom na obe strane. Spartak je stigao do četiri poena prednosti ali je zahvaljujući dobroj igri Deljanina Kosovska Mitrovica stigla do preokreta i prednosti od dva poena na tehničkom tajmu.

Ulaskom Uroša Kecmana sredinom drugog seta domaćin je popravio igru. Faćol je dobro servirao, Janačkov bio dobar u bloku i subotičani su stekli prednost od tri poena. Borbena ekipa Kosovske Mitrovice nije se predavala te smo u ovom periodu utakmice videli i duge i lepe poene. Prvi su do set lopte stigli gosti ali je nisu iskoristili. Spartak svoju jeste nakon što su Kecman, Janačkov i Dodić sastavili dobar trojni blok za 26-24.

Odbojkaši Spartaka savladali ekipu iz Kosovske Mitrovice (3:0)

U ranoj fazi trećeg seta tehničar Spartaka Boris Faćol vezao je tri odlična servisa i doneo svojoj ekipi šest poena prednosti. Ekipa Kosovske Mitrovice uspela je da svede zaostatak na tri poena pri rezultatu 17-14 a nakon dobrih servisa Nikolića. Igor Žakić reaguje tajm autom posle kojeg njegovi igrači prekidaju mini seriju protivnika. Do kraja seta nije bilo većih uzbuđenja, ekipa Spartaka mirno je privela meč kraju osvojivši treći period rezultatom 25-17.

Spartak - Kosovska Mitrovica 3:0 (25:21 26:24 25:17)

Trener ekipe Igor Žakić bio je zadovoljan pobedom, ali ne i u potpunosti igrom koju su pružili njegovi puleni, na čemu će kako kaže morati da prorade kako im u mnogo važnijim i neizvesnijim duelima to ne bi zakomplikovalo planove, a oni su svakako sami vrh tabele i po mogućnosti povratak u Superligu.

- "Bila je ovo očekivana i zaslužena pobeda s obzirom da smo kvalitetnija ekipa, a uz to gosti su pored napornog i dugog puta večeras nastupili samo sa osam igrača pa otuda su i tako loše odigrali.  Mene malo više brine naša igra koja večeras nije bila na nivou, pogotovo kada se poredi sa mečevima u Kupu protiv Vojvodine i u prošlom meču u Bavandištu. Malo smo pali, to se najviše osetilo u prvom setu, igrači su posle velikog vođstva opustili, to se osetilo do kraja meča, a naša sreća je bila da gosti nisu bili raspoloženiji za igru. I u ovom meču videlo se da smo mlada ekipa i da nam fali iskustvo i bojim se da bi ovakav odnos prema igri mogao skuplje koštati u mečevima koji su nam mnogo bitniji." - izjavio je Žakić i najavio naredni meč koji njegova ekipa igra već u petak kada u Suboticu dolazi Jagodina.

Odbojkaši Spartaka savladali ekipu iz Kosovske Mitrovice (3:0)

Šef struke očekuje da njegovi igrači u naredna dva meča pred kraću zimsku pauzu zadrže koncentraciju, osvoje planirane bodove i najbolje moguće se pripreme za nastavak sezone i važne mečeve koji će biti odigrani u prvom delu nastavka prvenstva.

Ni odbojkaš Spartaka Ivan Konkolj nije bio prezadovoljan igrom njegove ekipe, ali pobeda je tu i na greškama treba da se radi.

- "Iako nismo odigrali kako smo trebali zadovoljan sam pobedom nad ekipom koja se nalazi odmah ispod nas. Odigrali smo taman toliko da pobedimo, to je ono čime nisam zadovoljan i na čemu treba da radimo." - rezimirao je Konkolj

Ovom pobedom odbojkaši Spartaka pretekli su Borac iz Starčeva i sada su treći na tabeli Prve lige Srbije sa 19 osvojenih bodova. U petak na svom terenu dočekuju ekipu Jagodine, a meč počinje u 19h. Ulaz je besplatan.

Izvor: Subotica.com
Odbojka: Spartak - Kosovska Mitrovica Odbojka: Spartak - Kosovska Mitrovica Odbojka: Spartak - Kosovska Mitrovica Odbojka: Spartak - Kosovska Mitrovica Odbojka: Spartak - Kosovska Mitrovica Odbojka: Spartak - Kosovska Mitrovica Odbojka: Spartak - Kosovska Mitrovica Odbojka: Spartak - Kosovska Mitrovica
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2528
Povezane teme

hala sportova

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.