Komentara: 0
Pregleda: 1955

Odbojkaši Spartaka protiv Železničara kao na treningu

13.02.2016. u 09:40h
Izvor: TV Subotica
U meču 15. kola Prve lige Srbije odbojkašima Spartaka bilo je potrebno svega 75 minuta da savladaju beogradski Železničar sa 3-0 i tako im se revanširaju za poraz iz prvog dela sezone. Bila je to četvrta pobeda Subotičana u nizu, i kao i u prethodne tri, bez izgubljenog seta.
Odbojkaši Spartaka protiv Železničara kao na treningu

Od prvog minuta utakmice Spartak je zaigrao agresivno. Prvi time out trener Železničara je zatražio nakon servisa Uroša Kecmana i tri vezana poena domaćih. Na startu utakmice dobro je servirao i kapiten Aleksandar Janačkov pa se na predah usled tehničkog tajma otišlo pri rezultatu 12-7. Domaćin je i nakon ovog odmora igrao svoju igru i mirno čuvao prednost stečenu u ranoj fazi seta. Nikola Stoković je dobro servirao pri rezultatu 24-19 a prvu set loptu iskoristio je Vanja Eremić i Spartak je poveo 1-0.

Domaća ekipa nastavila je u visokom ritmu i početkom drugog seta. Aleksandar Janačkov je vezao dva dobra poteza, pridružili su se Dodić i Kecman za pet poena viška, koliko je njihov tim imao polovinom perioda. Ni predah u vidu dva time out-a nije pomogao potpuno dekoncentrisanom timu iz Beograda. Poslednju priliku da popravi stvari u ovom setu trener Železničara iskoristio je pri rezultatu 16-9, ali novi predah nije mnogo pomogao, njegovi izabranici osvojili su samo četiri poena do kraja seta koji je, kao i prvi, završen poenom Vanje Eremića za ubedljivih 25-13.

Početkom trećeg seta odbojkaši Spartaka ,,podigli su tvrđavu’’ na mreži i pretežno poenima iz bloka stigli do 6-1. Posle strahovite paralele Lazara Dodića i poena Aleksandra Tumbasa bilo je 10-3 i činilo se da će ovaj set biti završen većom razlikom nego prethodni. Minimalno opuštanje domaćih sredinom seta odbojkaši Železničara iskoristili su da povežu nekoliko poena i izbegnu potpuni rezultatskih krah u poslednjem periodu. Prvi, i jedini time out trener domaćih, Igor Žakić, zatražio je pri rezultatu 20-16 u korist njegovog tima a kako bi podsetio svoje igrače da ipak nisu na lakšem treningu. Ovi su ga poslušali i do kraja seta dozvolili protivniku samo poen za konačnih 25-17, maksimalan trijumf i potvrdu odlične forme u ovom periodu šampionata.

Spartak - Železničar 3:0 (25:19, 25:13, 25:17)

U narednom kolu odbojkaši Spartaka putuju u Valjevo na megdan istoimenoj ekipi a do kraja ih očekuje velika borba za drugu poziciju koja vodi u baraž za superligu.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1955
Povezane teme

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.