Komentara: 0
Pregleda: 1601

Odbojkaši Spartaka preko Ribnice izborili plasman u četvrtfinale Kupa Srbije

27.11.2014. u 11:17h
Izvor: Subotica.com
Odbojkaši Spartaka pružili su odličnu igru u osmini finala Kupa Srbije koju su odigrali protiv Ribnice na domaćem terenu, u subotičkoj Hali sportova. Spartak je bio bolji rezultatom 3:1, po setovima 21:25, 25:23, 25:21, 25:17. Posle odbojkašica plasman u četvrtfinale obezbedili su i odbojkaši, a svoje protivnike obe ekipe saznaće u petaka kada se održava žreb.
Odbojkaši Spartaka preko Ribnice izborili plasman u četvrtfinale Kupa Srbije

Odličnom igrom tokom većeg dela meča Spartak je savladao favorizovanog superligaša Ribnicu sa ubedljivih 3:1.

Iako značajno podmlađen i neiskusniji tim tokom čitavog meča vodila se neizvesna borba za svaki poen. Prvi setu su bolje otvorili gosti, vodili veći deo, da bi Spartak sustigao i izjednačio na 19:19, ali završnica je pripala ipak iskusnijim gostima koji su se bolje snašli i prvi došli do odlučujućeg poena.

U drugom setu drga priča, odnosno obrnute uloge. Značajno bolja igra rasterećene subotičke ekipe tokom većeg dela ovog seta samo na momente je pokazivala slabosti koje su gosti mogli da iskoriste, ali ipak u malo napetiju završnicu Spartak poravnava na 1:1.

Kao da je završnica drugog seta ostavila danak na mladoj ekipi Spartaka te je otvaranje trećeg seta bilo nešto problematičnije, ali taj period je srećom kratko trajao pa je Spartak već u prvoj trećini trećeg seta uspeo da stabilizuje igru i povede sa par poena razlike, prednost koju je uspeo da zadrži do kraja trećeg seta za prekoret i 2:1 u setovima.

Ispostavilo se poslednji set je doneo psihološku prednost subotičkoj ekipi koja je nošena snažnom podrškom publike dobila dodatni impuls koji je kroz odličnu igru u svim segmentima igre doneo srećan završetak seta i plasman u četvrtfinale Kupa Srbije.

Spartak – Ribnica 3:1 (21:25, 25:23, 25:21, 25:17)

Žreb za četvrtfinale 49. Kupa Srbije u konkurenciji odbojkašica, i 50. Kupa Srbije u konkurenciji odbojkaša, održati u petak u 13 časova. Plasman u četvrtfinale 49. Kupa Srbije u konkurenciji odbojkašica izborili su Crvena Zvezda, Spartak, TENT, Železničar iz Lajkovca, Jedinstvo iz Užica, Jedinstvo iz Stare Pazove, Vizura i Dinamo iz Pančeva.

U konkurenciji odbojkaša, plasman su do sada izborili Crvena zvezda, Đerdap iz Kladova, Spartak iz Subotice, Radnički iz Kragujevca, Partizan, Vojvodina i Mladi Radnik, dok danas još igraju Spartak iz Ljiga i Inđija.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1601
Povezane teme

odbojka

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.