Komentara: 1
Pregleda: 1733

Odbojkaši Spartaka nastavili pobednički niz

11.12.2015. u 22:05h
Izvor: Subotica.com
Odbojkaši Spartaka savladali su na svom terenu Jagodinu sa 3-0, po setovima 25-13, 25-9, 25-22 za 63 minuta igre. Spartaku je ovo peta pobeda u nizu u Prvoj ligi Srbije a način na koji su subotičani dobili meč svedoči o tome da su u veoma dobroj formi.
Odbojkaši Spartaka nastavili pobednički niz

U ranoj fazi prvog seta domaći su stigli do četiri poena prednosti nakon dva asa Uroša Kecmana. Tu prednost održavali su do tehničkog tajma nakon čega su je do kraja seta samo uvećavali. Trener gostiju Nenad Slović zatražio je tajm aut pri rezultatu 19-12 ali je njegova ekipa umesto bolje igre nakon toga potpuno stala. Do kraja seta gosti su osvojili samo još jedan poen i Spartak je ovaj period rešio u svoju korist rezultatom 25-13.

Drug set je po svemu nalikovao prvom a plavo beli su bili još ubedljiviji. Jagodina je parirala do rezultata 7-4 i jednog dugog poena koji je uspešno završio korektor Spartaka Dodić. Nakon toga, pa sve do kraja seta na terenu je postojao samo jedan tim. Tehničar domaćih, Nikola Stoković, odservirao je as za 25-9.

Trener subotičke ekipe, Igor Žakić, iskoristio je naredni period da odmori pojedine igrače i pruži priliku onima koji su imali manju minutažu u dosadašnjem delu sezone. Jagodina je početkom seta to donekle iskoristila i stigla do dva poena prednosti pri rezultatu 6-8. Iskusniji u redovima domaćih, Janačkov i Kecman, u tim momentima su odigrali koliko je bilo potrebno da se protivniku ne dozvoli serija i već na tehničkom tajmu Spartak ponovo vodi, bilo je 12-10. Do kraja je sve teklo prema očekivanjima a u skladu sa onim što smo gledalu tokom čitave utakmice. U samoj završnici očigledna je bila namera da poslednji poen na meču osvoji mladi prvotimac Spartaka Igor Čajić. To mu je pošlo za rukom nakon što je iskoristio treću meč loptu za svoju ekipu, Spartak je ovaj period dobio sa 25-22 i tako u potpunosti opravdao ulogu favorita.

 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 1733
Povezane teme

hala sportova

odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.