Komentara: 0
Pregleda: 2635

Odbojkaši i odbojkašice Spartaka obradovali domaću publiku

06.12.2014. u 00:02h
Izvor: Subotica.com
Još jedna dupla pobeda na domaćem terenu za odbojkaše i odbojkašice Spartaka koji su večeras pobedili svoje rivale. U prvoj utakmici muška ekipa pobedila je VGSK sa 3:1, dok su dva časa kasnije na teren izašle odbojkašice koje su savladale Dinamo iz Pančeva sa 3:0
Odbojkaši i odbojkašice Spartaka obradovali domaću publiku

U subotičkoj Hali sportova muška i ženska ekipa savladala je svoje protivnike. MOK "Spartak" dočekao je ekipu VGSK iz Velike Gradiške i pobedio sa 3:1 (28:26, 25:18, 24:26, 25:17).

Odlično su igrali mladi odbojkaši Spartaka u prvom setu, držali prednost od dva-tri poena do samog finiša, ali za malo su poklonili set gostima i možda je ova utakmica već tada mogla da ode drugim tokom, ipak prvi set na razliku Sparta dobija i pravi prvi korak do, ispostavilo se, važne pobede.

U drugom setu do polovine seta igralo se izjednačeno, posle čega Spartak preuzima inicijativu i bez većih problema privodi i drugi set u svoju korist. Slično se odvijao i treći set, ali njega su dobili gosti na razliku pošto su u samoj završnici preokrenuli Spartakovu prednost od 3 poena na set loptu.

U četvrtom, ispostavilo se odlučujućem setu, spartak je odigrao mirno i koncentrisano, koristio svaku dobru priliku da pritisne, ali i iskoristi greške gostiju iz Velike Gradiške, koji su čini se već na samom startu ovog seta pokazali da ne mogu da izdrže tempo, te je Spartak lagano došao do trećeg svog seta i pobede o 3:1.

Odbojkašice savladale Dinamo

Od 19 časova na teren male sale izašle su odbojkašice Spartaka i Dinama. Odbojkašice Spartaka stigle su do sigurne pobede u duelu protiv Pančevki, možda i lakše nego što su se nadale.

Spartak – Dinamo 3:0 (25:12, 25:20, 25:21)

Golubice su odlično otvorile utakmicu, ubedljivo dobile prvi set, a na talasu dobre igre nastupale su do kraja meča, uz napomenu da ih je odlično služio servis.

Spartak je brzo poveo i u drugom setu (16:8), ponovo su domaće imale seriju poena, napadima Cvetićanin i Drpe. Konačno, dobri servisi Sofije Medić donose Golubicama ogromnu prednost od 17:8, a ubrzo prvu set loptu u osvojen set pretvara Antanasijevićeva blokom.

Imale su Golubice prednost od 23:15, kad su gošće zaigrale bolje u odbrani i bloku, odlično je servirala Radulovićeva, a kontrom Lazićeve smanjile su na 23:19. Tajm-aut Galeševa vratio je odbojkašice Spartaka na pravi put, Drpa je realizovala kontru, a Sredićeva blokom iskoristila drugu set loptu.

Morao je Galešev da interveniše tajm-autom odmah na startu trećeg seta, povele su gošće sa 3:0. Golubice su preokrenule, a potom prednost nisu ispuštale sve do konačnih 25:21.

Pre početka meča odbojkašica Spartaka Sofija Medić primila je priznanje za najbolju igračicu meseca novembra. Blokerka Spartaka bila je sjajnu u tom periodu, pa je zasluženo ponela epitet MVP meseca.

Odbojkaši i odbojkašice Spartaka obradovali domaću publiku

Sofija Medić (foto: Wienerliga)

Trofej Sportskog žurnala Sofiji je uoči susreta osmog kola između Spartaka i Dinama uručio Zoran Olajić, član predsedništva UOKPL. Ček na 500 evra Medićeva je primila iz ruku Dušana Mrkelića, predstavnika filijale Viner štetiše osiguranja iz Subotice.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 2635
Povezane teme

hala sportova

odbojka

odbojkaški klub spartak

žok spartak

ženski odbojkaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.