Komentara: 12
Pregleda: 7509

Od ponedeljka podnošenje zahteva za energetski zaštićene kupce

04.04.2013. u 18:58h
Od ponedeljka podnošenje zahteva za energetski zaštićene kupce

Obaveštavaju se građani (domaćinstva) sa teritorije Grada Subotice, da će Gradska uprava Grada Subotice, počev od 08. aprila 2013.g. (ponedeljak) početi sa prijemom zahteva za izdavanje Uverenja o sticanju statusa energetski zaštićenog kupca radi umanjenja mesečne obaveze za određene količine utrošene električne energije ili prirodnog gasa, a u skladu sa Uredbom o energetski zaštićenom kupcu („Službeni glasnik RS” broj 27/2013).

Prijem zahteva, vršiće se u prostorijama Gradske uprave Grada Subotice, Uslužni centar šalter broj 3 i 4 i u prostorijama Mesnih kancelarija, prema ustaljenom radnom vremenu.

Uz zahtev za izdavanje Uverenja, potrebno je priložiti sledeće:

  1. Dokaz o broju članova domaćinstva sa imenima i prezimenima i JMBG (izvod iz matične knjige rođenih i venčanih, overena izjava dva svedoka)
  2. Dokaz o ukupnim mesečnim primanjima i prihodima članova domaćinstva
  3. Dokaz Službe za katastar nepokretnosti iz mesta prebivališta i mesta rođenja o posedovanju nepokretnosti i prihodima od nepokretnosti,
  4. Dokaz o pravu svojine na nepokretnosti u kojoj živi domaćinstvo
  5. Uverenje poreske uprave da li poseduje imovinu koja podleže oporezivanju
  6. Dokaz o zakupu stana/kuće
  7. Poslednji račun za električnu energiju/prirodni gas na adresi stanovanja

Uslovi prema kojima energetski zaštićen kupac stiče pravo na umanjenje mesečne obaveze za određene količine utrošene električne energije odnosno i prirodnog gasa utvrđeni su Uredbom o energetski zaštićenom kupcu, koja čini sastavni deo ovog Obaveštenja.

Tekst Uredbe, dodatno objašnjenje za realizaciju Uredbe o energetski zaštićenom kupcu i obrazac zahteva za izdavanje uverenja na svim jezicima i pismima koji su u službenoj upotrebi na teritoriji Grada Subotica, mogu se preuzeti sa sajta grada www.subotica.rs, u Uslužnom centru Gradske uprave, Mesnim zajednicama i Mesnim kancelarijama Grada Subotice.

Korisnici prava na dečiji dodatak stiču status energetski zaštićenog kupca bez podnošenja zahteva

Korisnici prava na dečiji dodatak (poseduju pravosnažno Rešenje Sekretarijata za društvene delatnosti o ostvarivanju prava na dečiji dodatak za mesec april), stiču status energetski zaštićenog kupca bez podnošenja zahteva, na osnovu podataka kojima raspolaže Ministarstvo nadležno za poslove socijalne zaštite, s tim  da će priložiti obavezna sledeća dokumenta:

  1. Rešenje o ostvarivanju prava na dečiji dodatak za mesec april
  2. Račun za utrošenu električnu energiju (za prethodni mesec) izdat od strane JP „Elektroprivreda Srbije” ili račun za utrošeni prirodni gas gde kupac ostvaruje pravo za propisane količine prirodnog gasa (za mesec: januar, februar i mart)
    • Ukoliko se brojilo nalazi na adresi koja je identična adresnom podatku korisnika u ličnoj karti, onda će priložiti gore navedena dva dokumenta
    • Ukoliko se brojilo ne nalazi na adresi koja je identična adresi korisnika, korisnik će svoje prebivalište tj. boravište na mestu brojila dokazati: 
  1. Ugovorom o zakupu
  2. Potvrdom o prebivalištu, tj. boravištu
  3. Overenom izjavom dva svedoka

Tražena dokumenta se dostavljaju Gradskoj upravi Grada Subotice od 08. aprila 2013.g. (ponedeljak) do 18. aprila 2013.g. (četvrtak). Prijem dokumentacije vršiće se u prostorijama Gradske uprave Grada Subotice, u Uslužnom centru, na šalterima 15,16 i 17,  prema ustaljenom radnom vremenu.

Postavljeno pre 11 godina i 2 nedelje
Komentara: 12
Pregleda: 7509
Povezane teme

energetski zaštićeni kupci

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.