Komentara: 22
Pregleda: 4775

Od početka godine zaposleno 1.300 Subotičana

30.06.2014. u 16:12h
Izvor: Agencija "Tanjug"
U Subotici je od početka godine preko filijale Nacionalne službe za zapošljavanje posao pronašlo 1.300 nezaposlenih, od kojih je najveći broj njih imao četvrti stepen stručne spreme, rečeno je danas Tanjugu u toj službi.
Od početka godine zaposleno 1.300 Subotičana

U subotičkoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje, što se interesovanja poslodavaca tiče, kažu da će u narednom periodu perspektivu imati novouvedeno zanimanje u školi "Ivan Sarić" bravar - zavarivač, kao i zanimanja u oblasti IT tehnologije i tekstilstva.

Kad je reč o stručnoj spremi nezaposlenih na trenutnoj evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje 45 odsto njih ima prvi i drugi stepen, 46 odsto ima treći i četvrti stepen stručne spreme, dok višu školu ili fakultet ima njih devet procenata.

"Ako posmatramo njihovo zapošljavanje, od početka godine do sada se preko 1.300 lica zaposlilo sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje. Najviše njih ima četvrti stepen stručne spreme, zatim prvi i treći stepen, nakon toga sedmi, a najmanje lica sa šestim stepenom stručne spreme", rečeno je Tanjugu u toj službi.

Prema poslednjim podacima, u Severnobačkom okrugu evidentirano je 17.240 nezaposlenih lica, a u Subotici njih 11.348, što je za nekoliko stotina manje u odnosu na isti period prošle godine kada je u Subotici evidentirano 11.993 nezaposlenih.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 9 godina i 9 meseci
Komentara: 22
Pregleda: 4775

Povezana vest

Povezane teme

zapošljavanje u Subotici

Nacionalna služba za zapošljavanje

nezaposlenost

zapošljavanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.