Komentara: 10
Pregleda: 4385

Od danas Radio Subotica za 40.000 evra

30.06.2015. u 11:26h
Izvor: Subotica.com
Agencija za privatizaciju Srbije objavila je danas javni poziv za privatizaciju 38 medija u Srbiji. Među njima se nalazi i Radio Subotica čija vrednost po proceni ovlašćenog procenitelja iznosi 40.030,32 evra.
Od danas Radio Subotica za 40.000 evra

Privatizacija 47-godišnjeg subotičkog medija, koji je u 100% vlasništvu Grada, izvršiće se prodajom kapitala metodom javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem.

U Postupku mogu da učestvuju sva domaća i strana fizička i pravna lica, odnosno konzorcijum pravnih ili fizičkih lica koja otkupe konkursnu dokumentaciju, a zatim i depozit u vrednosti od 10% procenjenje vrednosti.

Zainteresovana lica mogu da podnesu prijavu za učešće u Postupku najkasnije do 6. avgusta. Otvaranje prijava biće održano 10. avgusta.

Od danas Radio Subotica za 40.000 evra

Na 6. vanrednoj sednici Skupštine grada održanoj prošlog petka jednoglasno je doneta odluka o Postupku privatizacije Javnog preduzeća Radio Subotica, koja će se do kraja oktobra sprovesti kroz model prodaje stoprocentnog kapitala, koji po najnovijim procenama iznosi skoro skoro 4,85 miliona dinara.

- Odluka koju je Skupština grada danas donela stvara mogućnosti da Agencija objavi javni poziv za prodaju kapitala Radio Subotice, i u narednih sedam, osam nedelja ćemo saznati da li ima zainteresovanih za investiranje u ovo predzeće – objašnjava Ljubiša Stepanović, direktor Radio Subotice.

Od danas Radio Subotica za 40.000 evra

- Narodna skuština Republike Srbije na vanrednoj sednici treba da usvoji izmene i dopune Zakona o javnom informisanju i tako bi se otvorila mogućnost lokalnim samoupravama da do kraja oktobra finasiraju rad medija. Ako ne bude zainteresovanih kupaca, postoji novi korak a to je da radnici dobiju besplatne akcije, ali samo oni koji ih do sada nisu dobili, a njih je u ovom momentu samo dvoje. Onda bi se išlo na treći korak a to je stečaj, jer Zakon o privatizaciji predviđa kao stečajni razlog nepostojanje zainteresovanih investitora, te bi već u u novembru mogli da budemo jedan od predmeta Privrednog suda i da se stečajem i gašenjem radija završi tužna priča o informisanju na loklanom nivou, izjavio je Stepanović

Pored Radio Subotice na prodaju su ponuđeni i Radio Požarevac, Radio-televizija Kruševac, Radio Raška, Ivanjički radio, Radio i televizija Bačka Palanka, Javno preduzeće za informisanje Šumadija iz Aranđelovca, Radio-televizija Šabac, Radio-televizija Kragujevac, RTV Pruga iz Lajkovca, Niška televizija, Reč radnika iz Aleksinca, Radio Medveđa, Radio-televizija Pančevo, Javno radiodifuzno i TV preduzeće Petrovac na Mlavi, Informativni centar Bački Petrovac, Informativni pres centar opštine Vladičin Han, Televiziju Blace, Radio Valjevo, Radio Sečanj, Javno informativno preduzeće Novi put iz Jagodine, BC info iz Bele Crkve, Radio Bačka, Radio-televiziju Brus, Radio i televiziju Trstenik, gradski informativni centar Apolo iz Novog Sada, Radio-televiziju Indija, Javno preduzeće za informisanje Novi Pazar, novosadski Dnevnik, Televiziju Požega i Radio-televizija Caribrod-Dimitrovgrad, Radio Požega, TV Ljig, Centar za informisanje Kneževac, Radio Šid, Radio-televizija Stara Pazova i Radio Pirot.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 4385

Povezane vesti

Povezane teme

Radio Subotica

Ljubiša Stepanović

privatizacija medija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.