Komentara: 26
Pregleda: 5529
Foto

Obustavljeni radovi na uređenju ulica na Makovoj sedmici

03.12.2014. u 15:44h
Izvor: Subotica.com
Na teritoriji MZ "Makova sedmica" uređuju se Ljermontova i ulica Anke Butorac, koje nisu na spisku koji je načinila gradska Služba za poljoprivredu. Radove je obustavio sam gradonačelnik Jene Maglai i naložio da se ispita zbog čega je Direkcija za izgradnju grada dala nalog da počnu radovi u ovim ulicama.
Obustavljeni radovi na uređenju ulica na Makovoj sedmici

Od sredstava koje se u budžet grada slivaju od zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini, godišnje se izdvaja oko 100 miliona dinara za izgradnju atarskih puteva. Kako procedura nalaže, mesne zajednice su svoje predloge i prioritetne trase dostavile Službi za poljoprivredu, koja je načinila spisak atarskih puteva i posala ga Direkciji.

- Uradili smo tendersku dokumentaciju, raspisali tender, prvi je poništen a na drugom je za izvođača radova izabran „Vojput“ koji je dao ponudu za izgradnju od 88 miliona dinara. Potom je gradonečalnik doneo rešenje o određivanju nadzornog organa za radove gde su bili inženjeri sa svojim licencama zaposleni u Direkciji – predočava Šimon Ostrogonac, član Gradskog veća za poljoprivredu.

– Kada su počeli radovi dobili smo informaciju da se rade atarski putevi koji nisu na spisku. Izašli smo na teren da proverimo i uverili se da je zaista tako, Ljermontova i ulica Anke Butorac nisu na spisku koji smo dostavili. Verovatno je u pitanju nečiji lični interes, ali radimo na utvrđivanju činjenica, ko je i zbog čega dao nalog da počne izgradnja ovih ulica.

U MZ "Makova sedmica" kažu da su oni gradu dostavili spisak na kome se nalaze Peščarina, Titogradska, Podgorska i Topčiderska,jer samo one mogu ući u atarske puteve, ali ne i dve sporne ulice na kojima su počeli radovi.

- Stalno imamo zahteve za nasipavanje ulica, ali znamo šta smo predali i niko nije tražio izmenu ili dopunu spiska, niti bi to mogli bez odluke Skupštine grada – ističe Ferenc Kovač, predsedik Skupštine MZ Makova sedmica. – Očigledno je došlo do neke greške, ali ona sigurno nije sa naše strane.

Obustavljeni radovi na uređenju ulica na Makovoj sedmici

Kao objašnjenje za ovu situaciju Direkcija za izgradnju gradnju navodi da je došlo do „diskomunikacije“ i da se ove dve ulice nalaze na spisku za asfaltiranje, ali ne na onom koji je došao iz Službe za poljoprivredu.

- Od kada su u maju predati spiskovi i načinjene tabele, stizali su nam pisani i usmeni zahtevi i za druge puteve i tu je došlo do loše komunikacije sa Službom za poljoprivredu. Mislili smo da je sve iskordinirano, ali očigledno nije i zato smo još uvek u postupku usaglašavanja, još uvek imamo zahteve za izmenu i dopunu radova –objašnjava Peter Blau, direktor Direkcije za izgranju grada.

Asfalt nije kome je namenjen, već kome je suđen, rekao bi naš narod.

Izvor: Subotica.com
Ulice na Makovoj sedmici koje očekuju asfaltiranje Ulice na Makovoj sedmici koje očekuju asfaltiranje Ulice na Makovoj sedmici koje očekuju asfaltiranje Ulice na Makovoj sedmici koje očekuju asfaltiranje Ulice na Makovoj sedmici koje očekuju asfaltiranje Ulice na Makovoj sedmici koje očekuju asfaltiranje Ulice na Makovoj sedmici koje očekuju asfaltiranje Ulice na Makovoj sedmici koje očekuju asfaltiranje
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 26
Pregleda: 5529
Povezane teme

Direkcija za izgradnju grada Subotice

Asfaltiranje ulica u Subotici

makova sedmica

šimon ostrogonac

asfaltiranje

peter blau

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.