Komentara: 13
Pregleda: 6439

Obukama do manje nezaposlenosti

14.12.2011. u 16:31h
Izvor: RTV Yueco
Obukama do manje nezaposlenosti

Obuke u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje u ovoj godini uspešno je prošlo više od 40 nezaposlenih, a kroz programe za zapošljavanje, skoro 1.000 ljudi je pronašlo zaposlenje, rečeno je u filijali ove službe u Subotici. Direktor filijale ove službe Zlatko Panić podelio je certifikate polaznicama obuke za knjigovođe, i najavio još više obuke za narednu godinu.

Ekonomistkinja iz Subotice Zorica Kuljić jedna je od sedam polaznica koje su završile obuku za knjigovođe u organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje. Nakon četvoromesečne obuke, za koju ocenjuje da nije bila ni malo laka, očekuje ono što očekuju svi nezaposleni.

Direktor filijale Nacionalne službe za zapošljavanje podelio je polaznicama certifikate o završenoj obuci za knjigovođe. Po njegovim rečima, četvoromesečna obuka se izvodila 5 dana u nedelji, a polaznice su polagale i završni ispit. Obuku je izvelo preduzeće NS PRO group iz Novog Sada,a ona predstavlja samo jednu od obuka za poznate poslodavce i tržište rada koje je u ovoj godini prošlo 42 nezaposlenih, a u prethodne dve godine njih 130.

Pored obuka za poznate poslodavce i za tržište rada, Nacionalna služba za zapošljavanje ponudila je 19 programa zapošljavanje u ovoj godini, a njihov rezultat po rečima čelnika filijale jeste zapošljavanje 980 Subotičana. Prema njihovim najavama, u sledećoj godini biće pojačane aktivnosti na obe vrste obuka.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 3 meseca
Komentara: 13
Pregleda: 6439
Povezane teme

Zlatko Panić

Nacionalna služba za zapošljavanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.