Komentara: 21
Pregleda: 5595
Foto

Obilazak radova na izgradnji kanalizacione mreže na Paliću i radova na sanaciji MKC "Nepker"

01.12.2015. u 15:44h > 17:19
Izvor: subotica.rs
Direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nebojša Malenković, gradonačelnik Subotice Jene Maglai, pomoćnica gradonačelnika zadužena za komunalne delatnosti i zaštitu životne sredine, Maria Kern Šolja, i zamenik direktora Uprave za kapitalna ulaganja APV, Bela Bodrogi, obišli su danas radove na izgradnji kanalizacione mreže na Paliću, u dužini od 1.360 metara, i posetili Mađarski kulturni centar „Nepker“, u Subotici, gde se izvode radovi na sanaciji i poboljšanju energetske efikasnosti ovog objekta.
Obilazak radova na izgradnji kanalizacione mreže na Paliću i radova na sanaciji MKC "Nepker"

Obilazeći gradilište na izgradnji kanalizacione mreže u Dubrovačkoj ulici, koji se izvode u okviru projekta „Kanalizaciona mreža u ulicama Servo Mihalja (od Zelengorske do ulice Josipa Kolumba), Vranjska, Dubrovačka (od Creske do Jasenovačke), Vrnjačka i Jasenovačka na Paliću“, Nebojša Malenković je istakao da će građanima ovog dela naselja Palić biti obezbeđeni kvalitetniji uslovi života zahvaljujući sredstvima obezbeđenim u pokrajinskom budžetu u visini od 19,3 miliona dinara.

- Subotica je danas jedno od najvećih gradilišta Uprave i mi želimo da nastavimo tu saradnju, jer Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine ulaže u budućnost - naglasio je Malenković i podsetio da je Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, samo u toku ove godine, obezbedila više od 477 miliona dinara za realizaciju 16 projekata iz oblasti vodoprivrede, saobraćaja, kulture, obrazovanja, energetike i zdravstva.

Obilazak radova na izgradnji kanalizacione mreže na Paliću i radova na sanaciji MKC "Nepker"

Gradonačelnik Maglai je potvrdio da je saradnja sa Pokrajinskom vladom doprinela rešavanju problema građana Subotice, najavljujući da bi radovi na izgradnji kanalizacione mreže na Paliću trebalo da budu završeni do kraja godine.

- Mislim da je ovo lep primer kako grad Subotica može da sarađuje sa AP Vojvodinom na rešavanju problema naših sugrađana. Investicija koja je bila procenjena na 22,8 miliona dinara ugovorena je za 19,3 miliona dinara i tu smo uštedeli više od tri miliona dinara u odnosu na projektovanu vrednost. Reč je o jednom od značajnijih projekata koji realizujemo ove godine u naselju Palić, a važno je i da izvođači radova kvalitetno rade posao koji im je poveren – naglasio je Jene Maglai.

Obilazak radova na izgradnji kanalizacione mreže na Paliću i radova na sanaciji MKC "Nepker"

Predstavnici Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i grada Subotice posetili su i Mađarski kulturni centar „Nepker“ u Subotici, za čiju je sanaciju i poboljšanje energetske efikasnosti putem konkursa Uprave dodeljeno 4.427.980 dinara.

- Pokrajinska vlada je čvrsto opredeljena da očuva kulturu i običaje svih nacionalnih zajednica i zato smo u partnerstvu sa gradom Suboticom uložili sredstva koja će doprineti da hram mađarske kulturne zajednice ostane ponos grada – rekao je Nebojša Malenković.

Generalni sekretar Mađarskog kulturnog centra „Nepker”, Bela Bodrogi, napomenuo je da će se sa realizacijom ovog projekta ostvariti ozbiljne uštede u funkcionisanju objekta, (oko 30 odsto) i smanjiti troškovi održavanja, ali i omogućiti kvalitetniji rad svih sekcija. Projekat sanacije i poboljšanja energetske efikasnosti objekta „Nepker“ obuhvata adaptaciju gasnog sistema za grejanje, kao i radove na sanaciji krovne konstrukcije i zamene prozora.

Obilazak radova na izgradnji kanalizacione mreže na Paliću i radova na sanaciji MKC "Nepker"

Radove na izgradnji kanalizacione mreže u pet ulica u naselju Palić izvode preduzeća „Potiski vodovodi“, iz Horgoša, i „Javornik“, iz Subotice.

Izvođači radova na sanaciji i poboljšanju energetske efikasnosti objekta „Nepker” - sanacija krovne konstrukcije i zamena krovnih prozora – su preduzeća „Yumol“ i „DG Company“, iz Subotice, dok je radove na adaptaciji instalacija za gasno grejanje izvelo preduzeće „Cim Gas“, iz Subotice.

Izvor: subotica.rs

Obilazak radova sanacije i poboljšanja energetske efikasnosti Nepkera

Obilazak radova sanacije i poboljšanja energetske efikasnosti Nepkera Obilazak radova sanacije i poboljšanja energetske efikasnosti Nepkera Obilazak radova sanacije i poboljšanja energetske efikasnosti Nepkera Obilazak radova sanacije i poboljšanja energetske efikasnosti Nepkera Obilazak radova sanacije i poboljšanja energetske efikasnosti Nepkera Obilazak radova sanacije i poboljšanja energetske efikasnosti Nepkera Obilazak radova sanacije i poboljšanja energetske efikasnosti Nepkera Obilazak radova sanacije i poboljšanja energetske efikasnosti Nepkera
Pogledaj ostale fotografije

Obilazak radova na izgradnji kanalizacione mreže na Paliću

Obilazak radova na izgradnji kanalizacione mreže na Paliću Obilazak radova na izgradnji kanalizacione mreže na Paliću Obilazak radova na izgradnji kanalizacione mreže na Paliću Obilazak radova na izgradnji kanalizacione mreže na Paliću Obilazak radova na izgradnji kanalizacione mreže na Paliću Obilazak radova na izgradnji kanalizacione mreže na Paliću Obilazak radova na izgradnji kanalizacione mreže na Paliću Obilazak radova na izgradnji kanalizacione mreže na Paliću
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 21
Pregleda: 5595

Povezana vest

Povezane teme

jene maglai

nepker

bela bodrogi

ilija maravić

MKC Nepker

nebojša malenković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.